Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 53
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Previše stresa

Psihijatar je napravio optičku iluziju koja će pokazati jeste li pod rizikom da 'izgorite' od posla

Reddit
29.01.2020.
u 07:00

Zabavne optičke iluzije mogu biti dobar dijagnostički alat, a ova se bavi 'bolesti' modernog doba

Pozorno gledajte u sliku barem 20 sekundi, a nakon toga napravite stanku i gledajte nešto bijelo i nepomično, primjerice u zid.

 

Foto: Reddit

 

Je li se slika pomicala u krug? Zapamtite, pa gledajte u drugu, sličnu sliku, samo drugih boja. Vidite li isto što i prije? Miče li se druga nešto brže?

Foto: Reddit

Određena kombinacija boja i bijele pozadine prevarit će oči, pa slike koje su nepomične izgledaju kao da se miču. Ako vam ne izgledaju kao da su pokretne, pokušajte brzo treptati.

Sve je povezano sa stresom!

Dizajnirao ih je japanski psihijatar Akiyoshi Kitaoka. Ako su nepomične, stres je blag – ili se jako dobro nosite s njim. Miču li se polako, možda trebate malu stanku, ali sve u svemu dobro se nosite sa stresom, primjerice onim svakodnevnim – na poslu.

Ako jure i čini vam se da se sve vrti, vrijeme je da odete na odmor! Osim toga, trebali biste i mnogo bolje kontrolirati stres. Dakle, naučite neke tehnike opuštanja.

Shopping je nekima odlična razbibriga, a mi smo se od glave do pete obukli za 40 kuna: 

Ključne riječi

Komentara 9

Avatar Pepica.Pušić
Pepica.Pušić
08:18 29.01.2020.

Većina psihijatara treba psihijatra!

KR
Krotila2
07:41 29.01.2020.

ispiranje mozga

DU
Deleted user
08:36 29.01.2020.

gledam sliku i ništa se ne vrti.... popijem 3 rakije, i poboljšava se.. pomalo se vrti.... natoči nam još jednu, i sve bu kak doktor kaže.. 😁

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije