Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 91
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Odlučio je

Prodaja tvrtke Michaelu Korsu mogla bi donijeti 620 milijuna kuna

michael kors
Pixsell
06.12.2011.
u 14:53

Unatoč prodaji Michael Kors i dalje će imati kreativnu i estetsku kontrolu nad proizvodima, a uz tvrtku je ugovorom vezan doživotno

Javna ponuda dionica modne kuće Michaela Korsa podigla je njenu vrijednost na gotovo 20 milijardi kuna, što znači da bi Kors prodajom mogao zaraditi više od 620 milijuna kuna. Nakon što je 90-ih doživio bankrot, ova prodaja obilježava njegovu 30-godišnju karijeru, a stručnjaci tvrde da cijena nije nimalo nerazumna.

– Ovo je izrazito uspješna tvrtka i vjerujem da će takva biti i javna prodaja dionica. Iako su cijene vrlo visoke, kampanja definitivno toliko i vrijedi, zbog dobrog vodstva i velikog uspjeha – kazao je predsjednik Buckingham Capital Managementa Laurence Leeds.

Prodaja međutim ne znači i odlazak Michaela Korsa. Dizajner, naime, ima ugovor koji ga veže za tvrtku doživotno. Mjesto može napustiti u slučaju zdravstvenih poteškoća ili iz "valjanog razloga".  

Prema ugovoru, Michael Kors ima kreativnu i estetsku kontrolu nad svim proizvodima proizvedenim i prodanim pod imenom "Michael Kors" te povezanim markama, uključujući ekskluzivnu kontrolu nad dizajnom tih proizvoda, što podrazumijeva da ta kontrola bude tržišno prihvatljiva.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije