Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 35
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Zbogom bajkama!

(Pre)zaposleni roditelji ne stignu čitati priče djeci prije spavanja

čitanje
Photos.com
01.02.2011.
u 16:04

Sve manje roditelja zbog prezaposlenosti čita djeci priče za laku noć, prenosi Daily Mail

Stresan način života, prezaposlenost i nedostatak vremena katkad istisnu sitne, ali važne rutinske stvari poput čitanja uspavanki djetetu prije spavanja. 

Bajke poput Snjeguljice, Pepeljuge, Ivice i Marice i mnogih drugih za mnoge su sastavni dio djetinjstva. No, čini se da će u današnje vrijeme mnoga djeca ostati zakinuta za neke od popularnih bajki. Na to upućuje i britansko istraživanje prema kojem sve manje roditelja zbog prezaposlenosti čita djeci priče za laku noć, prenosi Daily Mail. 

Čak 60 posto roditelja priznalo je kako su njima prije odlaska na spavanje čitane priče, a polovica njih sada svom djetetu samo ugasi svjetlo i zatvori vrata spavaće sobe. 

Majke i očevi u istraživanju britanske tvrtke TalkTalk rekli su kako jednostavno nemaju gdje u raspored ugurati i čitanje priča za laku noć. Od 2000 ispitanih roditelja,  samo 52 posto priznalo je kako svojoj djeci prije spavanja čita priče. 

Preostalih 48 posto roditelja reklo je kako su prezaposleni. 

No, unatoč poraznim statistikama, čak osam od deset roditelja složilo se kako se intelektualni razvoj djeteta može potaknuti čitanjem priča prije spavanja.

Ovdje pročitajte izvorni tekst

Ključne riječi

Komentara 4

SJ
sjenoviti
15:34 15.02.2011.

Ako je ovo istina onda je to vise nego tuzno. Razumijem prezaposlenost i obaveze no one ne mogu biti izgovor da time ustvari osiguravamo bolji zivot svojoj djeci.Zar jedna prica prije sna i topao razgovor nisu bas preduvjet za bolji zivot nase djece

DU
Deleted user
21:53 01.02.2011.

Ne može roditelj biti toliko umoran od posla da ne može odvojiti vrijeme za priču za laku noć. Ili očito može... Žao mi je današnjih mališana...uskraćeni su za puno \"malih\" stvari koje bi pamtili cijelog života. (a to nije novi mobitel ili play station).

LI
liliZG
10:55 11.02.2011.

.......BRAVO 5533.......pogodio si u sridu , kako kažu alkari....

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije