Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 4
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
jednostavno je

Prestanite vikati i proučite 10 savjeta kako popraviti svoj brak već danas

ljubavni par
Foto: Goran Kovačić/Pixsell
13.01.2014.
u 11:26

Upišite se na tečaj joge, odite s dečkima na pivo. Sasvim je svejedno.

U vrijeme kad se više ljudi razvodi negoli ulazi u bračne luke, dugovječni su brakovi prava rijetkost, a ostati s istom osobom i nekoliko desetljeća čini se nemogućom misijom.

No, nije sve tako crno. Dovoljno će biti da se potrudite oko sitnica koje će žrvanj svakodnevice okrenuti u vašu i partnerovu korist. O deset trikova koji će poboljšati vaš brak piše blogerica Sasha Brown-Worsham za portal The Stir.

1. Ispričajte se kad ste u krivu

Zaboravite na ponos i izgovorite "oprosti".

2. U žaru svađe probajte zamisliti kako biste se osjećali ga/nje sutra više nema

U svađama često znamo pretjerati i u žaru verbalne paljbe reći i ono što ne mislimo. Zastanite na trenutak (probajte!) i zamislite kako biste se osjećali da osoba koju ste upravo počastili sočnom psovkom pogine u automobilskoj nesreći.

3. Više se smijte

Smijeh je lijek, a još ako se budete smijali zajedno, gdje će vam biti kraj.

4. Dogovorite (ljubavni) sastanak. Jednom tjedno

Ne možete se okrenuti oko sebe zbog djece, a posao vas izmori toliko da kad dođete kući nemate snage ni za što osim zaleći pred televizor. Da biste izbjegli da vas svakodnevica samelje, dogovorite jednom tjedno sastanak s boljom polovicom. Ne mora to biti ništa romantično. Prošetajte se kvartom, pogledajte novi kino-hit ili jednostavno popijte negdje piće.

5. Upišite seks u svoj kalendar

Niti je romantično, niti spontano, ali trebalo bi upaliti. U moru obveza može vam se dogoditi alternativa koju ne želite – brak bez seksa.

6. Razgovarajte o malim stvarima

Zapravo, što više razgovarajte, o bilo čemu.

7. Nemojte dopustiti da vam se život vrti oko nje/njega

Upišite se na tečaj joge, odite s dečkima na pivo. Sasvim je svejedno. Bitno je da ne zaboravite da ste živjeli i prije braka. Vaš će vas supružnik više cijeniti ako nastavite njegovati svoje interese.

8. Recite hvala

Oprao je suđe? Recite mu koliko vam to znači.

9. Prestanite vikati

To ne znači da se nikad više ne smijete posvađati, no zadržite dozu ljudskosti.

10. Držite se za ruke

Sjećate se kako ste nekad hodali zagrljeni gradom, a danas jedva da se i poljubite kad se vidite? E, to nije dobro. Za početak, držite se za ruke kako biste vratili bliskost.

>>Ne sjećate se kad ste posljednji put vodili ljubav? Vjerojatno vas vara

Komentara 2

KA
karambita
13:15 13.01.2014.

Koje gluposti se sve nece pisati. Ovo gore navedeno je obicna bajka koja sa stvarnim zivotom nema puno zajednickog. Teorija je jedno, a praksa sasvim nesto drugo. Ako kod nekog brak ne funkcionira, ne postoji nista sta taj brak moze odrzati. Brak je institucija u kojoj se dvoje trpe i podnose, i samo je pitanje tko koga vise moze podnijeti, a sve ostalo je iluzija

M1
marin_11
21:02 13.01.2014.

Dajte izbacite sotonsku jogu iz ovih savjeta ...

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije