Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 92
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Presladak je

Presladak video raznježio internet: Beba stara 11 tjedana prvi put čuje svoje roditelje

Facebook
02.09.2020.
u 13:30

Iako je Saul prvo bio zaprepašten i skoro počeo plakati, nakon što je shvatio što se događa, počeo se smiješiti roditeljima.

Tiffany Wroe (29) je iz Manchestera, a posljednjih 10 godina živjela u Nairobiju u Keniji sa suprugom Johnom (44), podijelila je na Facebooku video svog sina Saula, koji ima samo 11 tjedana. Saul, koji je rođen s umjerenim do ozbiljnim oštećenjem sluha na oba uha, mogao se vidjeti kako se smiješi majci i ocu dok su tiho razgovarali nakon ugradnje novih slušnih pomagala, prenosi Daily Mail. 

Tiffany i John, inače oboje treneri plivanja u Keniji, a imaju i kćeri Khaleesi (5) i Kendall (4), rekli su da je Saul prošli tjedan dobio slušne aparate te da je to bilo vrlo emocionalno. Njihov videozapis pokazuje roditelje koji objašnjavaju svom sinu da su to, što sad čuje, mama i tata. Iako je Saul prvo bio zaprepašten i skoro počeo plakati, nakon što je shvatio što se događa, počeo se smijati svojim roditeljima. 

Kad se Saul rodio, nije prošao  pregled sluha za novorođenčad te je išao na popratni test ni taj nije uspio proći. Tada je otišao na treći test sluha i nije uspio ni to.

- Liječnici su nam rekli da ima veliki gubitak sluha, ali nismo bili sigurni jer smo znali jer je reagirao na podržaje na koje inače ne bi da ne čuje koliko su rekli pa smo sami počeli istraživati, otkriva Tiffany. Stručnjaci sa Sveučilišta Manchester savjetovali su par da mogu provesti testove da bi vidjeli kako je Saul reagira, dopuštajući im da saznaju može li išta čuti. Otkrili su da može čuti zvukove veće od oko 60 decibela, dok oni koji nemaju sluha mogu čuti od oko 20.

Liječnici su tada rekli Tiffany i Johnu da će Saulu trebati slušni aparati, ali s obzirom na to da trenutno ne mogu raditi pa su im smanjenja primanja, obitelj je uskočila i financijski pomogla u nabavci slušnog aparata. Tiffany je rekla: 

- Zahvaljujući pomoći Johnovih roditelja, Saul je uspio dobiti najbolja dostupna slušna pomagala i na tome smo zahvalni. Samo promatranje njegova lica kad nas je prvi put čuo da govorimo bilo je tako nevjerojatno.  

Saul mora redovito provoditi slušna testiranja, a kako raste, tako će mu liječnici mijenjati slušna pomagala. Tiffany je dodala da su liječnici rekli da se Saulov sluh ne bi trebao pogoršati i da će mu slušni aparati pružiti sposobnost da nauči govoriti.

Dariju multipla skleroza nije spriječila da prehoda hodočašće od 600 km:

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije