Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 164
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Večernjakova humanitarno-rekreativna utrka - Samobor 2018

POTRČIMO ZAJEDNO ZA DJECU DIJABETIČARE!

Podržite humanitarnu utrku za djecu s dijabetesom
Foto: Petar Glebov/PIXSELL
15.03.2018.
u 09:35

“Slatki Samoborci” mlada su i izuzetno aktivna udruga koja okuplja djecu s dijabetesom i njihove roditelje na području Samobora i okolice. Udruge osigurava kvalitetne uvjete za život djecu dijabetičare, od zdravstvenih aspekata do integracije i socijalizacije u društvu

-Mi kažemo da djeca s dijabetesom, osim knjiga u školskoj torbi nose i odgovornost za vlastiti život, budući da su mjerni aparatići, inzulin, bomboni grožđanog šećera i spremnost na reagiranje u svakom trenutku, uvijek uz njih.

Veliki je to teret za mala leđa i na nama je da im olakšamo, koliko je moguće, poručuju iz udruge “Slatki Samoborci”. Moto Slatkih Samoboraca je „Dijabetes povezuje“ i dosad je povezao mnoge sjajne ljude u želji za podrškom djeci. Povežite se i vi sa samoborskim “slatkišima” 17. ožujka na humanitarno- rekreativnoj utrci za djecu i odrasle u organizaciji Večernjeg lista. Humanitarno-rekreativni spektakl počinje u 10 sati dječjim utrkama za djecu vrtićke dobi na 200 m, za one od 7-10 godina na 500 m i za 11-14 godina na 700 m.

Na dječje se utrke mogu prijaviti sva djeca iz vrtića i osnovnih škola koja to žele, Nije se potrebno unaprijed prijaviti, a za sudjelovanje na djecjim utrkama ne plaća se kotizacija. Start i cilj svih utrka je u Centru za mlade Bunker, na području bivše samoborske vojarne. Odrasli će trčati 5000 metara. Nastupiti mogu svi zdravi natjecatelji ,a svi trče na vlastitu odgovornost. Iako je utrka humanitarnog karaktera, iznos startnine, u skladu sa svojim mogućnostima, trkači će sami odrediti. Sav prilog od prikupljene startnine donirat će se Udruzi za podršku djeci i roditeljima djece s dijabetesom “Slatki Samoborci”. Prijaviti se možete na Zdravoproljece.hr i Stotinka.hr, a na dan utrke moći ćete se prijaviti i na licu mjesta od 9.00 sati. Start utrke je u 11 sati.

Kroz cijeli događaj vodit će vas naša poznata fitness trenerica i voditeljica Renata Sopek. 17. ožujak je najbolji dan da rekreativno I humano proslavimo dolazak proljeća. Zaljubljenici u trčanje, roditelji s djecom, sportski klubovi, udruge I društva, pridružite nam se u utrci u što većem broju!  Provedimo zajedno dan bogat različitim zabavnim programima u prekrasnom samoborskom ambijentu! 

U galeriji pogledajte Večernjakovu utrku u Samoboru:

Podržite humanitarnu utrku za djecu s dijabetesom
1/5
Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije