Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 188
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Kažu da je prelijepa

Potražila psihološku pomoć pa ostala u šoku: "Misle da nisam depresivna jer brinem o vlastitom izgledu"

Privatna arhiva
28.04.2020.
u 16:45

Jedna mama otkrila je kako su joj liječnici rekli da je previše lijepa da bi tražila psihološku pomoć, a ona se godinama bori s problemima vezanim za mentalno zdravlje.

Jade Rowlands (31) pokušava pronaći stručnu pomoć još od osamnaeste godine. Mama jedne kćeri iz Walesa kaže da se obratila u veljači medicinskom osoblju za pomoć, a otkriva i za The Daily Telegraph što su joj rekli.

"Rekli su da misle kako meni ne treba pomoć jer dobro izgledam - zbog noktiju, kose i šminke. Doslovno su mi rekli da sam prelijepa da tražim pomoć. Plakala sam i nije mi bilo lako. Gledam na izgled kao na oklop, ne prikazuje tko sam iznutra. Uzrujanost se pretvorila u ljutnju."

Kako pomoći sebi i drugima u izolaciji:

Foto: zvonimir ferina

Jade je bila kod mnogo liječnika kroz godine kako bi otkrili od čega pati. Dijagnosticirana joj je anksioznost i depresija, ali ona je uvijek osjećala kao da tu postoji još nešto. Odlučila je otići u privatnu kliniku. "Dijagnosticirali su mi traumu i PTSP, a depresija, anksioznost i napadaji panike su posljedice toga. Pokušala sam savjetovanjem i antidepresivima."

Nakon zadnjeg savjetovanja od njih deset u klinici, Jade je rezervirala još jedan termin kako bi raspravila o odlasku na još jedan krug terapije, ali nisu joj se javili više od godinu dana. Jednostavno, nitko joj ne pruža adekvatnu pomoć samo zato što ulaže u svoj izgled pa smatraju da nije toliko depresivna kako kaže.

Sada, nakon dva napadaja, Jade je pronašla udrugu u koju odlazi na sastanke ljudi s mentalnim problemima.

Ključne riječi

Komentara 2

YU
YuBastards
18:15 28.04.2020.

Toliko je jadna i potresena da je imala snage i elana objaviti tu svoju "tragičnu" priču cijelom svijetu. Prozirna samopromocija.

PI
Piksy
06:25 29.04.2020.

Samo 31.god ,izgleda puno starije i izoperirana je sva vec sad..kakva lijepota..nema je

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije