Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 155
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
'obrnuta psihologijA'

Popularni "TikTok liječnik" podijelio jednostavan trik za borbu protiv nesanice: 'Meni je pomoglo!'

Pixabay
24.06.2022.
u 15:30

Prvo, kaže, sami sebi kažete 'Neću spavati nego ću ostati budan' i samo ležite u krevetu zatvorenih očiju; bez knjige, mobitela ili tableta, kaže dr. Karan Raj.

Jedna je nedavna studija pokazala da se čak 36 posto odraslih stanovništva učestalo barem jednom tjedno bori s nesanicom, no srećom postoje i jednostavna rješenja koja nekima zaista pomognu da izađu iz te statistike; i da svaku noć spavaju 'kao bebe', mirno i spokojno...

 Ovo je 18 najboljih poza za spavanje: Je li vaša omiljena među njima?

1/5

Jedan je takav savjet podijelio i poznati "TikTok liječnik" dr. Karan Raj koji se, kaže, kao mladi liječnik i sam borio s nesanicom.

Danas dr. Raj uz redoviti posao liječnika na TikTok platformi redovito dijeli i razne zdravstvene savjete i odgovara na pitanja iz medicine, a gotovo svakodnevno u komentarima i komunicira sa svojim pratiteljima kojih samo na TikToku ima nevjerojatnih 4.8 milijuna...

- Ubrzo sam naišao na trik koji sam odmah odbacio, uvjeren kako nema šanse da pomogne - kaže on; a onda je jednog dana očajan ipak odlučio pokušati; i djelovalo je!

- Uglavnom, kažete sebi. 'Neću spavati' nego ću ostati budan i samo ležite u krevetu zatvorenih očiju; bez knjige, mobitela ili tableta - rekao je.

Tako se, kaže, prisiljavate da ostanete budni i u krevetu si ponavljate 'Nemoj spavati!'... i u mnogim će vas slučajevima umor svladati i jednostavno ćete utonuti u san!

@dr.karanr

Weird Sleep Hack

♬ Night Trouble - Petit Biscuit

- Na mene je tako djelovalo - rekao je dodavši i da se taj fenomen u psihologiji naziva 'paradoksalna namjera'...

 "Ako vam kažem da NE razmišljate o polarnom medvjedu... pogodite na što ćete prvo pomisliti?", objasnio je, a prenosi Mirror.

Raniji odlazak na spavanje smanjuje rizik od depresije 23 posto

Ključne riječi

Komentara 1

MO
montello
14:27 25.06.2022.

Apliikacija slusanje valova pomaze

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije