Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 107
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Dizajn

Plesna revija pokazala je i dio kampanje nogometnog SP-a 2010.

puma3
marin tironi/pixsell
03.12.2009.
u 16:11

U znaku je umjetnosti oblikovana i linija Puma Afrika za koju je angažiran afrički umjetnik Kehinde Wiley. Njegova suradnja s Pumom dio je kampanje za predstojeće Svjetsko nogometno prvenstvo.

Iako se od slavnog dizajnera Husseina Chalayana, kreativnog direktora Pume, moglo očekivati da u središte nove Pumine kolekcije postavi umjetnost, svijet sportske mode dobio je više nego što je očekivao!

Žensku je Puminu kolekciju taj avangardni dizajner oblikovao vođen anatomskim linijama ljudskog tijela, ali i predivnom arhitekturom koju oblikuje slavni Japanac Toyo Ito!

U znaku je umjetnosti oblikovana i linija Puma Afrika za koju je angažiran afrički umjetnik Kehinde Wiley. Temelj su mu koloristički kolaži na šarenoj podlozi. Wileyeva suradnja s Pumom dio je kampanje za Svjetsko nogometno prvenstvo 2010. godine. Jasno je stoga zašto je zagrebačka premijera te Pumine kolekcije bila sva u znaku umjetnosti.

U novom ju je Zagrebačkom plesnom centru koreografiju načinio glumac Edvin Liverić i inteligentno je začinio nastupom Natali Dizdar. 

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije