Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 181
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
fino i zdravo

Pivo je najzdraviji alkohol i ima najmanje kalorija

pivo
Arhiva VL
22.06.2010.
u 09:45

Istraživanje je pokazalo da pivo ima najmanje kalorija, te puno vlakana, vitamina i antioksidansa.

Iako od piva lako raste pivski trbuščić, čini se da je pivo možda najmanje kalorično od svih alkoholnih pića. Osim toga, bogato je vitaminima, vlaknima, mineralima i antioksidansima. Tako su pokazali rezultati istraživanja koje je provela britanska Pivska akademija, kojoj je cilj potaknuti ljude da uživaju u pivu, ali uz umjerenost.

Pivo, prema istraživanju, sadrživitamine koji mogu pomoći kod zdrave prehrane, vlakna koja pomažu dobroj probavi, te antioksidanse koji se brzo apsorbiraju, kao što je silikon koji može smanjiti rizik od osteoporoze.

- Neki i dalje gledaju na naše nacionalno piće kao manje vrijedno stranim pićima kao što je vino. U svečanim prilikama uvijek se radije toči vino nego pivo - smatra glasnogovornik Akademije, te ističe da je pivo možda najzdraviji oblik alkohola, iako se takvim ne smatra.

Ključne riječi

Komentara 3

SM
smjeskoh
18:30 22.06.2010.

Gle, po dva minusa. Misija je ispunjena, nacija ispičutura je stvorena.

SM
smjeskoh
10:49 22.06.2010.

Kako vas nije sramota pisati ovakve svinjarije?

OB
-obrisani-
13:42 22.06.2010.

ljudi konzumirajte alkohol to je zdavo!!! DOLJE BANDA LOPOVSKA!!!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije