Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 14
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
znate li?

Pet razloga zašto biste trebali otići u saunu ove zime

Sauna
Foto: Nino Verdnik
30.10.2017.
u 09:46

Sauna provjereno oporavlja i opušta i preporuka je nakon saune otići na masažu koja će pojačati opuštajuće djelovanje.

Nakon redovitih odlazaka u saunu pomladit će se koža, krv će brže cirkulirati, razbistrit će se um, a problemi se neće činiti toliko velikima. 

Programi čokoladom, termalnim blatom, mentom, programi za njegu kose i kože lica i tijela, aroma programi vrtloženja zraka, solni programi u kojima možete uživati svakih sat vremena potpuno će vas opustiti, riješiti stresa i napuniti baterije, kaže Mladen Prekrat, voditelj wellnessa u termama Tuhelj. 

Otkrio je pet glavnih značajki zašto je dobro ove zime otići u saunu. 

1. Osim što znojenje grije tijelo, boravak u sauni pospješuje izlučivanje štetnih tvari iz organizma, pa koristi u borbi protiv celulita i suvišnih kilograma.

2. Sauna provjereno oporavlja i opušta i preporuka je otići na masažu koja će pojačati opuštajuće djelovanje.

3. Dodatni opuštajući učinak postiže se i aromaterapijom. Raznim dodacima vodi kojom se zalijeva kamenje u sauni ne održava se samo potrebna razina vlažnosti zraka, nego se postižu blagotvorni učinci i nadopunjuje njezino djelovanje.

4. Dokazano je da redovito korištenje saune blagotvorno djeluje na djecu koji imaju poteškoća s dišnim sustavom, primjerice astmom ili alergijama. Kod djece koja su boravila u sauni primijećeno je dugotrajno poboljšanje zdravstvenog stanja. Topli zrak jača imunološki sustav, pa se djeca koja s roditeljima koriste saunu lakše bore s respiratornim virusima. Upravo iz tih razloga više od 90 posto djece u
Finskoj isproba saunu već prije sedme godine. 

5. Za potpuni oporavak tijela i duha, nakon boravka u sauni odaberite whirpool. Udari vode potaknut će prokrvljenost tijela, a whirpool je odličan izbor i za uklanjanje celulita.

Komentara 1

AU
austrougarskigeneral
10:39 30.10.2017.

u saunu neću ići nikad ,,mnogi kažu nije zdrava

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije