Večernji List - najnovije vijesti iz Hrvatske, svijeta, sporta, showbiza i lifestyle
Naslovnica Lifestyle Ljubav & veze

Pet najčešćih pitanja koja ljudi postavljaju o spojevima

Psihologinja i trenerica za spojeve Jennifer Oikle, potaknuta mnogim mladima koji se odlučuju na samački život, odlučila je iz vlastitog iskustva progovoriti o pet najčešćih pitanja s kojima se muče oni koji nisu u vezama...
17. srpnja 2012. u 14:46 1 komentara 4 prikaza
ljubav
Foto: Reuters/PIXSELL

 

1. Ako sam tako super, zašto sam još uvijek "single"? Ono kako se osjećate, mislite i ponašate može biti magnetski privlačno ili odbojno. Dakle, ako ste sami, morate napraviti malu reviziju i upitati se koji od stavova, emocija i ponašanja nisu dovoljno usklađeni da privuku ljubav vašeg života. Ako utvrdite da ste, primjerice, preoštri u svojim stavovima, pokušajte ih "omekšati".

2. Kako privući tog "slatkiša" da vas odvede van? Mnogi neće povjerovati da je to moguće, ali ako nešto stvarno želiš, moraš ići za time. Mnogi muškarci opekli su se na odbijenicama, pa im vaša mala pomoć može biti iznimno važna. Zato se nemojte ustručavati i pokažite zanimanje za njega. Priznajte mu s čime ste očarani kod njega i istog ćete se trenutka učiniti kao djevojka iz snova.

3. Zašto privlačim samo luzere? Unutar svakog od nas je ljubavna mapa koja vam služi ako radar za suprotni spol. Temeljena je na prijašnjim vezama s roditeljima i sadrži sve što ste naučili očekivati u ljubavi. Ona vam pomaže u pronalaženju partnera kakve upoznajete. Dakle, ako vam se ne sviđa koga privlačite, morate presložiti mapu kako biste mogli privući partnera koji može zadovoljiti vaše stvarne potrebe. I tu je potrebno malo se pozabaviti sobom. 

4. Kako natjerati muškarca koji me ne zanima da me ostavi na miru? Kad vas netko ne zanima baš toliko da vam može postati stalan partner, možete se poslužiti lijepom riječju upakiravši istinu u ukrasni papir. Možete mu reći: "Činiš se stvarno sjajan, ali moram ti reći da mi nismo najbolji spoj. Bilo mi je drago što smo imali prilike razgovarati i nadam se da ćeš nekoga ubrzo usrećiti".

5. Kako da ponovno izlazim kad sam frustrirana, beznadna? Ljubavna je igra poput maratona, utrka na duge staze i zato morate pronaći načina da ostanete optimistični. Srećom, jednostavna promjena percepcije može vam pomoći. Svaki put kad nešto pođe u krivo, potražite u tom trenutku neku pozitivnu stvar, nešto što ćete naučiti o sebi, drugim ljudima, ili općenito interakciji s drugim ljudima. Ako uvijek imate samo pozitivna iskustva kakva je korist od takve interakcije? Možete li postati bolja osoba? S druge strane, problemi će vas natjerati da pojačano razmišljate i tako ćete stalno "rasti".

 

Hrvatski institut za financije
Put do poslovnog uspjeha
Usavršite svoje znanje u upravljanju projektima
  • istima:

    a men se čini da je ta Jennifer Oikle također 'single'...... i to na duge staze....