Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 38
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Istina ili mit

Mogu li ih vježbe očvrsnuti? Ovo je 5 mitova mitova o obješenim grudima

dekolte, grudi
Foto: screenshot/facebook
02.12.2014.
u 11:46

Netočno je vjerovanje da ispravne vježbe mogu pomoći da vaše grudi ostanu živahne

Vaše grudi starenjem postaju sve obješenije i manje elastične

Točno. To se događa zbog rastezanja Cooperova tkiva, vezivnog tkiva u grudima koje održavaju elastičnost i čine ih "živahnima". "Kao i svako tkivo u tijelu, sadrže kolagen i elastin, koji se starenjem smanjuju", pojašnjava liječnik Dan Mills, potpredsjednik Američkog društva za estetsku plastičnu kirurgiju.

Nošenje grudnjaka prevenira grudi da prerano izgube oblik

Netočno. Nažalost, prevencija ne postoji. "Grudnjak će držati vaše grudi i dati im oblik koji želite, ali neće zaustaviti ili odgoditi da s vremenom postaju manje elastične na što utječe starenje i gravitacija", kaže Dr. Mills.

Ispravne vježbe mogu pomoći da vaše grudi ostanu živahne

Netočno. Ni svi sklekovi ovog svijeta neće smanjiti obješenost budući da su grudi sačinjene od masti, a ne mišića, pa ne možete učvrstiti tonus.

Dojenje ubrzava obješenost

Netočno. Studija iz 2008. godine objavljena u Aesthetic Surgery Journal dokazala je da dojenje nije rizični faktor za obješenost. Tko bi mogao biti krivac? Svakako trudnoća. I to zato što dobitak kilograma u trudnoći uzrokuje širenje tkiva i kože, što poslije utječe na elastičnost. Zato je dobro održavati kilažu, tvrdi dr. Taylor.

Pušenje i sunčanje utječe na izgled grudi

Točno. Sunčanje povećava rizik od slabo elastičnih grudi, pokazuje spomenuta studija iz 2008. Sve loše navike koje smanjuju proizvodnju kolagena u koži, kao što je izloženost UV zrakama ili izloženost nikotinu i katranu, utječu na elastičnost kože.

>> Toliko puta su je izmanipulirali: 'Ženska tijela danas su bojište'

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije