Večernji List - najnovije vijesti iz Hrvatske, svijeta, sporta, showbiza i lifestyle
Naslovnica Lifestyle

Pečeno pile više nikada neće biti isto uz ovaj sastojak

Ova hrana je mnogima omiljena, a mlijeko će je učini još ukusnijom i sočnijom
04. rujna 2019. u 06:54 0 komentara 3104 prikaza
Foto: Shutterstock

Mlijeko kod pečenja pileta napravit će svoje. Iako zvuči neobično, zapravo je upravo zbog ovog sastojka meso sočno, ali i hrskavo.  

 | Autor : Shutterstock Foto: Shutterstock

Vrlo korisno Bacate jaja, kruh, rižu i mlijeko u smeće kod isteka roka? Možda ne biste trebali

Čak i Jamie Oliver koristi mlijeko kada peče pile. Nije važno o kojoj vrsti mlijeka se radi, jer će svako imati jednak utjecaj. Ovo se događa jer kalcij iz mlijeka neutralizira enzime piletine, a to je potom omekšava. Uz to će se napraviti i fini umak zbog kojeg će piletina biti sočnija. 

Treba pripaziti Rok iskoristivosti određenih namirnica vrlo je bitan, a neke stvari trebalo bi baciti odmah

Pile se prvo prepeče na štednjaku do zlatne boje, a potom se stavi peći u pećnicu na sat vremena zajedno s mlijekom

Pogledajte što odjenuti na razgovor za posao: 

 

Plazma keksi
BAŠ KAO NEKADA
Stvari koje se godinama nisu promijenile, a svejedno ih obožavamo
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.