Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 140
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Povećan rizik

Pasivno pušenje loše utječe i na mentalno zdravlje pojedinca

Djetetu smrde cigarete
Reuters
13.06.2010.
u 16:00

Kod nepušača izloženog duhanskom dimu za 50 posto povećava se rizik za stres i druge psihološke smetnje

Poznato je da pasivno pušenje povećava rizik od srčanih bolesti i raka pluća, ali istraživači tvrde da može imati loš utjecaj i na mentalno zdravlje pojedinca. Znanstvenici sa University College of London (UCL) otkrili su da se kod nepušača izloženog duhanskom dimu za 50 posto povećava rizik za stres i druge psihološke smetnje, što nije slučaj kod onih koji nisu izloženi dimu. Utrostručuje se rizik nepušača konstantno izloženog duhanskom dimu da će ga u sljedećih šest godina primiti u psihijatrijsku bolnicu, dok se ta mogućnost učetvorostručuje kod pušača. Pasivno pušenje je vrlo uobičajeno, pa je tako u SAD-u čak 60 posto nepušača izloženo dimu.

Dr. Mark Hamer sa UCL i njegovi kolege također su upozorili da istraživanja na životinjama i ljudima pokazuju da konzumiranje duhana baca u depresiju.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije