Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 80
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
refleksologija

Ozdravite tijelo preko točki na stopalima

Foto: Getty Images
03.09.2018.
u 12:56

Tradicionalna kineska medicina prije nekoliko tisuća godina otkrila je povezanost stopala s organima, odnosno utjecaj masaže specifičnih točaka na stopalu na poboljšanje protoka krvi u cijelom tijelu

Na našem tijelu postoje specifične točke čije pritiskanje može djelovati na opuštanje cijelog organizma i olakšavanje raznih tegoba. Tako postoje i akupresurne točke na tijelu, a posebno su važne točke na stopalu te refleksne točke na rukama.

Tradicionalna kineska medicina prije nekoliko tisuća godina otkrila je povezanost stopala s organima, odnosno utjecaj masaže specifičnih točaka na stopalu na poboljšanje protoka krvi u cijelom tijelu te olakšavanje brojnih tegoba.

Vjeruje se da čovjek ima energetske točke na stopalima čije pritiskanje utječe na relaksaciju organizma, a upravo te točke povezane su s brojnim žlijezdama tijela kroz živčani sustav.

Tako je nastala i refleksologija stopala – metoda masiranja refleksnih točaka na stopalima koja povećava protok krvi u tijelu te ublažava razne boli. U nastavku teksta doznajte kako izgleda karta stopala te gdje se nalaze akupresurne točke stopala.

Znanost još uvijek nije dala svoje jasno mišljenje u vezi s refleksologijom. Veliko istraživanje britanskih fizioterapeuta provedeno 2014. godine utvrdilo je da je učinkovita u smanjenju boli i poticanju opuštanja kod osoba s kroničnim bolovima.

Daljnje znanstvene studije pokazale su da ovakva masaža stopala može smanjiti razinu tjeskobe kod anksioznih pojedinaca.

A koje su još dobrobiti refleksologije, pročitajte na portalu Kreni zdravo.

>> Pogledajte i video - 4 mjesta na njezinom tijelu koja ne smijete dodirivati tijekom seksa

 

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije