Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 79
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
isprobajte!

Ovog tjedna za ručak napravite recept slavne manekenke: Tjestenina u umaku od votke oborit će vas s nogu!

Shutterstock
04.05.2023.
u 14:30

Možete koristiti rigatone, penne, tagliatelle ili neku drugu vrstu tjestenine koju imate pri ruci

Bilo da kuhate za prijatelje i obitelj ili samo za sebe, uvijek je korisno imati odličan recept za tjesteninu pri ruci. Unatoč tome što je votka već desetljećima glavna namirnica u talijanskim restoranima, sada je dodavanje votke tjestenini postalo iznimno popularno, a pogotovo nakon viralnog recepta slavne manekenke Gigi Hadid, koja je penne alla vodka učinila jednim od najpopularnijih jela 2020. godine, piše Metro.

Ako želite sami napraviti svoj kod kuće, imamo savršen recept za vas. Gigi je za pripremu ovog jela koristila sitniju tjesteninu u obliku školjki, no kod odabira ovog jela pravila zapravo nema. Možete koristiti rigatone, penne, tagliatelle ili neku drugu vrstu tjestenine koju imate pri ruci. Recept pisca recepata hrane Bre Grahama za dimljeni chilli i rigatone s votkom, sladak je i bogat, s daškom kiselosti i daškom začina. Idealan je za brzu i jednostavnu večeru i savršen je za uživanje uz izvrsnu čašu vina.

Foto: Shutterstock

Sastojci: 250g rigatoni tjestenine, 15 g (1 žlica) neslanog maslaca, 1⁄2 bijelog luka sitno naribanog, prstohvat morske soli, plus još za kuhanje tjestenine, 4 češnja češnjaka sitno naribana, 3 žlice pasirane rajčice, 1 žličica dimljenog i sušenog chillija, 75 ml (5 žlica) votke, 100 ml vrhnja za kuhanje, 1 šaka listova bosiljka, sitno narezanih, plus dodatni listovi za posluživanje, 1 šaka svježe ribanog parmezana, plus dodatak za posluživanje.

Priprema: Skuhajte rigatone u velikom loncu kipuće slane vode prema uputama na pakiranju. Dok se tjestenina kuha, u dubokoj tavi na srednje jakoj vatri otopite maslac. Dodajte luk i pirjajte ga s prstohvatom soli oko 5 minuta, dok ne omekša. Dodajte češnjak i kuhajte uz miješanje dok ne zamiriše, a zatim dodajte pasiranu rajčicu i dimljeni chilli. Malo smanjite vatru, promiješajte i lagano kuhajte 2 minute.

Dok se pasta od rajčice karamelizira i počinje tamniti i lijepiti se za dno, ulijte votku i miješajte da deglazirate tavu. Pustite da se votka skuha i reducirajte prije nego što umiješate vrhnje. Umak bi trebao biti gladak, kremast i tamno narančaste boje. Umiješajte bosiljak i parmezan. Ocijedite rigatone, uz 4 žlice vode od kuhanja tjestenine. Dodajte tjesteninu i vodu od kuhanja u umak i promiješajte da se sjedini. Poslužite tjesteninu s dodatnim listovima bosiljka na vrhu i ribanim parmezanom ili, za potpuni užitak, kuglicu burrata sira.

6 mitova o kuhanju tjestenine: Kuhate li je i vi pogrešno?

1/6
Ključne riječi

Komentara 1

OT
otrovnijezik
18:39 04.05.2023.

Šteta votke.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije