Večernji List - najnovije vijesti iz Hrvatske, svijeta, sporta, showbiza i lifestyle
Naslovnica Lifestyle Ljubav & veze

Ovo su najčešći razlozi zbog kojih pucaju brakovi

Problemi mogu nastati ako je jedan partner bez posla pa sav "financijski teret" pada samo na jednog partnera ili ako je jedna osoba rastrošnija, a druga štedljiva pa dolazi do sukoba zbog nejednake raspodjele sredstava.
19. veljače 2016. u 08:00 13 komentara 26844 prikaza
Par tipka na mobitelima
Foto: Thinkstock
Pogledajte galeriju 1/4

Statistike pokazuju da 42 posto brakova završava razvodom, a 34 posto bračnih parova razvod potpiše prije 20. godišnjice braka.

Zašto je to tako i gdje nastaju problemi u vezama i brakovima?

Na to pitanje odgovor je dao stručnjak za veze i seksualni terapeut Peter Saddington

Financijski problemi

Nerijetko se parovi svađaju zbog financijske situacije. Problemi mogu nastati ako je jedan partner bez posla pa sav "financijski teret" pada samo na jednog partnera ili ako je jedna osoba rastrošnija, a druga štedljiva pa dolazi do sukoba zbog nejednake raspodjele sredstava. 

Preljub

Ako dođe do preljuba, to će svakako narušiti povjerenje u vezi i često je uzrok raskida braka.

Dobri odnosi s bivšima

Probleme mogu prouzročiti i prošle veze. Dobri odnosi s bivšim mogu narušiti ravnotežu u vezi. Supružnik može imati osjećaj da je partner ili partnerica u braku s tom drugom osobom, da je ta osoba iz prošlosti važnija od sadašnjeg partnera, a to vuče za sobom i druge probleme u odnosima. 

Seksualni afiniteti

Mnogi muškarci žele više seksualnih odnosa nego žene, a ako partneri imaju različite razine libida, to će dovesti do problema u odnosima.

>>Ne treba priznati nevjeru! Bolje je prestati varati i prevarenog partnera poštedjeti patnje

Zoran Vakula
PROGNOZA ZA HRVATSKU
Vakula otkrio kakva bi trebala biti veljača i koliko će biti oborina
PRIPREMA VOZILA
Doznajte kako kvalitetno pripremiti vozilo za zimsku vožnju i osvojite vrijedne nagrade
  • mikrogrizzly:

    Vjerojatno je glavni razlog, ali iz pozadine - zasićenje odnosno nakon 10-20 god. više "nije to to" odnosno promijenile se i ličnosti partnera i životne okolnosti, a strast, kao neko inicijalno "ljepilo", je odavno ishlapila. Pa se zvrca na svakodnevnoj ... prikaži još! bazi oko toga tko nije spustio dasku, koliko tko troši na frizera i tome slično. Habituacija - što bi bio učeni naziv za proces navikavanja znano dovodi do toga da muževi postani k o njem. ovčari odnosno ženi "neće ništa", a susjedovu bi "rastrgali". Žene pak utonu u svoje ogovaračke strasti, prijateljice, tko što ima - a zašto mi nemamo bolje od njih i dr.

  • orguz:

    Za brak je jedino bitno to: "Ja sam odlučio voljeti samo svoju ženu, i kad je dobra i kad nije. I kad sam dobar i kad nisam. I kad je bolesna i kad nije. I kad plače i kad se ... prikaži još! smije.... Ljubav sve podnosi, sve prašta, sve veseli,......sve drugo je laž i lakši put. Budi FRAJER i ostani sa jednom ženom od početka do kraja. Nisam susreo neke sretne ljude sa više brakova. P.S. Nikoga ovim ne osuđujem. Jedini sudac je Gospodin Bog, koji će i meni suditi.

  • Deleted user:

    Razlozi mogu biti mnogi, ali se uglavnom dogode ljudima koji nedovoljno upoznaju drugu stranu prije nego što stupe u brak, često premladi odn. emotivno nezreli i neodrasli (npr. "dogodi" im se dijete), i koji nisu kompatibilni na duhovnom planu. Pa ... prikaži još! onda nemaju previše zajedničkih interesa, ili ih nemaju uopće, a to ne fercera na duge staze. Čini se da su srodne duše, ali kad bi ih testirali odvojeno malo toga bi imali zajedničkog. Nadalje tipična zabluda (ukoliko sve ne štima prije braka) je da će se netko promijeniti s vremenom i ispraviti nedostake. Zaljubljenost stvori tu iluziju i potisne nepremostive mane u drugi plan. E neće se nitko promijeniti. Zapravo možda se i hoće, ali na gore. I ono što definitivno jamči da će prije ili poslije doći do rastave su sebičnost i nespremnost na bilo kakvu žrtvu kao kruna obiteljskog i društvenog odgoja modernoga čovjeka, u društvu u kojem živimo definirane gotovo kao vrline.