Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 15
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
specijalitet našeg otoka

Ovo su najbolja jela od tjestenine na svijetu: Na popisu se našla i Hrvatska s posebnom delicijom!

Shutterstock
04.03.2024.
u 13:30

Tjestenina se može jesti na bezbroj raznih načina, a gotovo da nema osobe koja joj može odoljeti

Nema tko ne voli jela s tjesteninom. Ukusna su, jednostavna, a većina njih je i gotova za tren oka, što je točno ono što nam treba kada imamo naporan dan na poslu. Gotovo da i nema tog jela uz koje tjestenina ne ide, a dolazi u više od 600 različitih oblika. 

Iako jela s tjesteninom ima mnogo, svatko ima neko svoje omiljeno. No, World of Statistics objavio je koja su to najpopularnija jela s tjesteninom na svijetu, a mnoga su većini već zasigurno dobro znana.

Prvih nekoliko mjesta zauzela je domovina tjestenine - Italija. Tako je na prvom mjestu Linguine tjestenina s plodovima mora. Na drugom mjestu su Pappardelle s divljom svinjom, na trećem tjestenina Carbonara, a na četvrtom Tagliatelle s bolognese umakom. 

Na sedmom mjestu našlo se grčko jelo Goiuvetsi, a na 12. i 18. mjestu također se nalaze grčka jela, i to Pastitsio, što je grčka pečena tjestenina s mljevenim mesom i bešamel umakom, te Astakomakarona, što je grčka tjestenina s jastogom.  

VEZANI ČLANCI:

Na tom popisu našla se i Hrvatska, a kao naše najbolje jelo s tjesteninom proglašene su šurlice sa škampima, što je poseban specijalitet otoka Krka. Za pripremu domaćeg tijesta trebat će vam nešto više vremena, strpljenja i spretnosti, ali svakako se isplati. Šurlice sa škampima, naime, stvaraju neodoljivu kombinaciju koju rijetko tko neće obožavati.

Na popisu se među top 10 također nalaze i popularna jela poput Raviola, Amatriciana, Tortellina i Lasagna alla Bolognese.

Znate li kako se ispravno sprema bijela riža? Ovako svaki put ispada odlično! 

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije