Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 145
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Organiziran prijevoz

Ovo morate znati o besplatnom prijevozu učenika do škole

Učenici,portal
Marijan Susenj/PIXSELL
29.08.2013.
u 14:07

Učenici više neće moći koristiti učeničke pokazne karte na redovnim autobusnim linijama, priopćeno je iz Ureda župana Zagrebačke županije.

Prijevoz učenika osnovnih škola kojima je osnivač Zagrebačka županija u školskoj godini 2013./14. vršit će se isključivo kao poseban prijevoz organiziran sukladno svim relevantnim zakonskim i podzakonskim aktima kojima se regulira prijevoz učenika. To znači da će učenici koji imaju pravo na prijevoz, sukladno zakonu, biti dovoženi i odvoženi s nastave. Važno je napomenuti da učenici više neće moći koristiti učeničke pokazne karte na redovnim autobusnim linijama, priopćeno je iz Ureda župana Zagrebačke županije.

Pravo na besplatan prijevoz učenika, koji je dužan osigurati osnivač, imaju učenici razredne nastave (1. do 4. razred) koji imaju adresu stanovanja udaljenu od škole najmanje tri kilometra, kao i učenici predmetne nastave (5. do 8. razred) koji imaju adresu stanovanja udaljenu od škole najmanje pet kilometara.

Nakon provedenog postupka javne nabave za usluge prijevoza učenika osnovnih škola, Zagrebačka županija sklopila je ugovore o prijevozu učenika s odabranim ponuditeljima, odnosno prijevoznicima za svaku osnovnu školu za razdoblje od 10 mjeseci tijekom trajanja školske godine 2013./14., priopćeno je.

>>Muke zbog početka škole - roditelji, ovo je za vas

 

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije