Večernji List - najnovije vijesti iz Hrvatske, svijeta, sporta, showbiza i lifestyle
Naslovnica Lifestyle

Sve za mališane: Ova žena je u Klaićevu dovela svemirski brod!

Neki pregledi, poput magnetske rezonancije i CT-a, iako bezbolni, mališanima su zastrašujući i teški, pa je Marina odlučila prostoriju oslikati u svemirski brod i tako im sve olakšati
11. studenoga 2019. u 14:03 2 komentara 26754 prikaza
Foto: arhiva

Liječnici i medicinsko osoblje bolnice svaki atom svoje energije fokusiraju na to da svojim malim pacijentima boravak u bolnici učine što manje traumatičnima. Neki pregledi, poput magnetske rezonancije i CT-a, iako bezbolni, mališanima su zastrašujući i teški zbog velikih, sivih uređaja kojima se zahvati provode. U Klaićevoj bolnici zato su ranije ove godine, uz pomoć agencije Izone, oslikali uređaj za magnetsku rezonanciju u simpatičnu podmornicu. Novi je projekt bio oslikavanje prostorije i uređaja za CT tako da nalikuje na svemirsku letjelicu.

 | Autor : arhiva Foto: arhiva

podvala majke Podijelila javnost Djeca su plakala i vrištala od straha: Je li majka pretjerala sa šalom?

Marina Cumbo bila je zadužena za dizajn projekta.

– "MRI podmornica" bio je prvi projekt takve vrste na kojem smo mnogo naučili. Tehnička izvedba nije jednostavna, postoji puno sitnica i malih dijelova koje sve treba pripremiti da čine skladnu cjelinu. Ipak, motivacije u ovakvim projektima nikada ne nedostaje tako da to ne predstavlja neki problem. Svemirska letjelica kao naš drugi projekt nešto je kompliciranija jer smo, uz uređaj, oslikali i cijelu prostoriju u kojoj se nalazi. Pazili smo da sve bude veselo, razigrano i simpatično kako bi razvedrilo djecu u njihovim teškim trenucima – izjavila je dizajnerica Marina.

 | Autor : arhiva Foto: arhiva

– Oslikavanje prostorije i uređaja također je bio pun pogodak! Djeca sada pristupaju pregledu s manje tjeskobe i straha, više opušteno i zainteresirano. Uređenje je dovelo čak do smanjenja uporabe opće anestezije jer djeca sada svojevoljno i svjesno ulaze u uređaje.

 | Autor : arhiva Foto: arhiva

– Suradnja s bolnicom i rad na projektu jedan je od onih projekata koji ispunjavaju srce jer sve što radimo za bolnicu radimo volonterski, s ciljem da boravak u bolnici mališanima bude što ugodniji. Super je saznanje da baš svatko od nas može pomoći na neki način, bez obzira na obrazovanje ili struku. Mi pomažemo maštom! – rekla je Eva Mladiček iz agencije Izone.

 | Autor : arhiva Foto: arhiva

Zbog odličnih rezultata i pozitivnog utjecaja na pacijente, bolnica i Izone odlučili su nastaviti projekt te je sada došao na red CT uređaj. Lansirali su ga u svemir! Uređaj je pretvoren u svemirsku letjelicu, a cijela je prostorija postala svemirsko prostranstvo puno šarenih planeta, satelita, maglica i zvijezda. Pokazali smo djeci da nema granica i da je svemir nadohvat ruke.

 | Autor : arhiva Foto: arhiva

Pogledajte čovjeka koji već 47 godina prodaje kestene na Cvjetnom trgu: 

Žena bi mogla izgubiti stan uredno kupljen
apsurdna situacija
Kupila stan s čistim papirima i uložila mnogo novca u renovaciju, a sada bi mogla ostati bez njega
Gospodin Fin
Osvojite vrijedne nagrade
Osvoji 15.000 kn nagrade: Razveseli svoju školu i postani financijski znalac kao Gospodin Fin!
  • microlion:

    Svaka čast! Odlična ideja, izgleda izvanredno. Trebalo bi i sve ostale dijelove bolnice tako preraditi.

  • PrimoracRi:

    Fora! pohvalno i velikodušno.svakako za podržati ideju .