Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 172
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
sada znate

Ovo je razlog zašto `nije dobro` biti žena

PMS
Foto: Thinkstock
1/2
06.03.2018.
u 08:50

Krvarenje je najčešće praćeno bolnim grčevima, a da je vrijeme da se prestane relativizirati ta ženska bol, upozorila je ginekologinja Jen Gunter koja na svom blogu tvrdi: menstrualni bolovi su jači i od srčanog udara.

Oni dani u mjesecu ženama mogu biti prava noćna mora.

Krvarenje je najčešće praćeno bolnim grčevima, a da je vrijeme da se prestane relativizirati ta ženska bol, upozorila je ginekologinja Jen Gunter koja na svom blogu tvrdi: menstrualni bolovi su jači i od srčanog udara. 

Usporediti infarkt i menstrualne grčeve, tvrdi, nikako nije moguće. Ženama su simptomi srčanog udara znatno slabiji nego muškarcima i ta bol u prsima, koja predstoji srčanom udaru, kod žene je srednje jakosti zbog čega često i ne pomišljaju o čemu je riječ. 

Bolne menstruacije ima gotovo 60 posto žena, a mogu biti toliko jaki da ih je lakše uposrediti ih s porođajnim bolovima nego s bolovima srčanog udara, nastavlja Gunter. 

Promjena prehrane, prestanak konzumacije šećera i gaziranih pića, kave te prestanak pušenja mogu pomoći kod ublažavanja bolnih menstruacija, odnosno dismenoreje. Smanjen unos životinjskih masti te povećan unos omega – 3 masnih kiselina, koje imaju i protuupalni efekt, poboljšavaju krvotok te smanjuju agregaciju trombocita, mogu smanjiti bolne grčeve.

Komentara 3

AU
austrougarskigeneral
10:23 06.03.2018.

da sigurno nije im lako ako su tako jaki bolovi

LU
Lujo123
10:01 06.03.2018.

Biti žena je najljepša i najsvetija pojava u svemiru! Jedino je teško biti žena kad ih počnu "braniti" razne bolesnice kao BABE i ostale lezbe! Da, meni svijet bez Žena ne treba! Ponavljam - žene su najveće blago kojim nas je Gospodin obdario, makar je koji put teško s njima, ali mislim kak je s nama muškarcima još teže!!

DU
Deleted user
09:28 06.03.2018.

Ma biti baba je najteža stvar u svemiru. I sad kad upravlja avionom, tramvajem ili obavlja bilo koji važan zadatak i prime je grčevi koji su intenziteta srčano udara? Doktor se dodvorava babama. Čuli smo prije da su najjači bolovi porođajni a sad još i ovo. Čudi me da žene u medicini koriste anesteziju .

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije