Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
nije svejedno

Ovo je razlog zašto morate paziti u kojoj odjeći idete na posao

muškarac,odijelo,kicoš
Foto: Thinkstock
1/4
10.06.2016.
u 09:10

Stručnjak za muški stajling Bryce Boyer, napisao je u svojoj knjizi "True Style: The History and Principles of Classic Menswear," da se trebamo odijevati vođeni onime što želimo postići u životu

Odijelo ne čini čovjeka, ali prikazuje tko ste. 

Čak iako nemate propisani "dress code", trebali biste pažljivo birati što ćete odjenuti za radni dan pred vama. 

Stručnjak za muški stajling Bryce Boyer, napisao je u svojoj knjizi "True Style: The History and Principles of Classic Menswear," da se trebamo odijevati vođeni onime što želimo postići u životu. 

Savjetuje muškarcima da se odijevaju za posao koji žele raditi, a ne koji rade. Razlog je, tvrdi, psihološki i daje vam samopouzdanje. 

– Odgovarajuća haljina ili odijelo oslobađa nas tjeskobe i slanja negativnih poruka okolini – piše Boyer.

To podiže vaše samopouzdanje i može imati trajni utjecaj na produktivnost u uredu i baca pozornost na ono što vi kao djelatnik pružate poslodavcu, a to je vaš rad, sposobnost, odanost i vještine,. 

Istraživanja su pokazala da, ako se dobro odijevate, to itekako ima utjecaj na vas u stvarnom okruženju, a dugoročno može biti i dio recepta za vaš uspjeh na poslovnom planu. 

To ne znači da morate potrošiti cijelo bogatstvo na promjenu ili nadopunu vaše garderobe, ona ne mora biti skupa niti dizajnerska. Dovoljno je da vi sami osjetite da u nekoj odjevnoj kombinaciji, prilagođenoj radnom okruženju, sjajite i vaše samopouzdanje će napraviti veliku većinu toga za vas. 

– Isprobajte, vaš šef će to sigurno primijetiti – poručuje Boyer. 

>>Nemojte izgarati na poslu! Riješite se stresa i čuvajte zdravlje

Komentara 1

Avatar maxist
maxist
17:59 10.06.2016.

Primjetio sam da "odijevanje" utjeće na muški "mozak" .......halteri, samostojeće čarape, majice od 15cm ..,a tek štikle od 20cm i još crvene., pa tange.........dress code za napredak.......Zato imamo 200 agencija za uhljebljenje razodjevenih.......

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije