Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 109
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
niste jedini

Ovo je problem koji muškarci mogu imati tijekom seksa, a srame se priznati

zavođenje,seks,ljubav
Foto: Thinkstock
1/9
24.11.2017.
u 18:42

Ovo nije toliko neuobičajeno, ali ipak, većina muškaraca s ovim problemom ni ne zna da je riječ o poremećaju.

Vjerojatno ste odmah pomislili da je riječ o preranoj ejakulaciji, no, riječ je zapravo o odgođenoj ejekulaciji, pojavi kod koje muškarcu treba dugo vremena da doživi orgazam i ejakulira ili ga uopće ne može doživjeti.

Uobičajeno muškarac može doživjeti orgazam za nekoliko minuta penetracije. Muškarcu s odgođenom ejakulacijom za orgazam treba od pola sata do 45 minuta ili više. Cjeloživotna odgođena ejakulacija postoji od početaka seksualne aktivnosti i muškarca prati u njegovoj kompletnoj seksualnoj povijesti. Stečena, s druge strane, nastaje u određenom trenutku života. 

U najvećem postotku odgođena ejakulacija izravna je posljedica muškarčevih naučenih praksi masturbacije, a može biti i posljedica nekih organskih bolesti, poput primjerice hipotiroidizma, multiple skleroze, bolesti prostate te uzimanja antidepresiva. U rješavanju ovog problema, prvi korak bi trebao biti kontrola hormona štitnjače. 

Ekspert za seksualno zdravlje, Tobias Köhler sa SIU HealthCare u Illinoisu, tvrdi kako osam posto muškaraca pati od ‘odgođene ejakulacije’.

“Muškarcima koji pate od ove boljke često treba 20 minuta ili duže da postignu orgazam, ali najčešće se događa da odustanu zbog iscrpljenosti ili zbog toga što im je neugodno. Ovo nije toliko neuobičajeno, ali ipak, većina muškaraca s ovim problemom ni ne zna da je riječ o poremećaju", kazao je Köhler za Daily Mail.

Pogledajte i video koji su simptomi raka testisa koje muškarci ne bi smjeli ignorirati

Komentara 22

Avatar nemam-pojm@
nemam-pojm@
18:45 24.11.2017.

U mene duže traje izvinjenje od sexa

NE
nemanatrag
19:56 24.11.2017.

Sex je nešto vrlo intimno...zašto da ga dijelim s nekim?

EL
elkomadante
19:16 24.11.2017.

pa nasi svi politicari ejakuliraju po narodu vec 25 godina pa nikom nista?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije