Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 103
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
jednostavno, a korisno

Ove trikove mnogi ne znaju, a često dobro dođu: Šipak očistite kuhačom, a žumanjak odvojite bocom

shutterstock
15.10.2023.
u 07:22

Uzimajte u ruku po četvrtinu šipka, postavite je iznad šire zdjele i drvenom kuhačom ili kuhinjskom špatulom udarajte po kori...

Iako se kuhanje usavršava s vremenom, olakšati nam ga mogu i brojni jednostavni trikovi koji nam samima ipak ne bi pali na pamet, piše The Sun i donosi nekoliko savjeta koji će vam olakšati neke kulinarske zadatke...

Žutanjke od bjelanjaka odvojite s bocom: Trebate brzo odvojiti puno žutanjaka? Isprobajte trik s praznom plastičnom bocom; razbijte jaje i izlijte ga cijelo na tanjurić. Plastičnu bocu postavite iznad žutanjka i lagano pritisnite da izađe malo zraka pa žutanjak jednostavno usišite u bocu. Nakon toga premjestite ga u odgovarajuću posudu.

VEZANI ČLANCI: 

Očistite šipak kuhačom: Budući da se ne preporučuje rezati ga na dvije polovice jer se tako izgubi puno soka, šipak otvorite, lagano zarežite i podijelite na četiri dijela. Uzimajte u ruku po četvrtinu šipka i postavite je iznad šire zdjele pa drvenom kuhačom ili kuhinjskom špatulom udarajte po kori (dok je strana sa zrnjem usmjerena prema posudi) i zrna će sama ispadati bez uništavanja, a sok će ostati. Po istom principu inače radi i posudica za čišćenje nara koja izgleda poput plastične zdjelice s mrežastim dnom.

Spriječite smeđu boju narezanog krumpira: Ako krumpir prerano narežete, poprimiti će sivkastu ili smećkastu boju, a to se lako može izbjeći; narezani krumpir stavite u lonac s hladnom vodom da ne potamni.

Ovo mnogi nisu znali: TikTok korisnica pokazala kako se zapravo koriste posude za sol i papar

 

Ubrzajte proces dozrijevanja banana: Ako ste u trgovini pronašli samo zelene i nezrele banane, ubacite ih u papirnatu vrećicu: voće oslobađa plin etilen koji će ostati u vrećici i banana će biti zrela za nekoliko dana...

Ispod daske za rezanje stavite vlažnu krpu: Profesionalni kuhari uvijek stavljaju vlažnu kuhinjsku krpu ispod daske za rezanje, što pomaže spriječiti njeno micanje i klizanje, a rezanje hrane čini sigurnijim i bržim.

VEZANI ČLANCI: 

Produljite vijek trajanja kolača: Kolači će dulje trajati ako ih pohranite u hermetički zatvorenu posudu s kriškom bijelog kruha; a vlaga iz kruha pomoći će da dulje ostanu sočni.

Nemojte satima tražiti kraj plastične folije: Nikad joj ne možete naći kraj? Stavite je u hladnjak! Tako će postati manje ljepljiva i lakše će se odmotati, a ako nije dovoljno ljepljiva i ne prianja dobro, poprskajte je s nekoliko kapi vode.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije