Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 169
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
pripazite

Ove tri namirnice izbjegavajte pripremati u fritezi: Neće ispasti dobro!

Shutterstock
30.05.2023.
u 09:00

Ne kuha se sva hrana dobro u ovom uređaju, kako tvrdi jedna kuharica na Tik Toku

Potaknuti visokim troškovima, mnoga su se kućanstva okrenula korištenju kuhinjskih uređaja koji štede energiju. Jedan takav uređaj je friteza na vrući zrak, s kojom možete napraviti gotovo sva jela koja možete pripremiti i u pećnici, a zdravija je. Međutim, ne kuha se sva hrana dobro u ovom uređaju, kako tvrdi jedna kuharica na Tik Toku. Podijelila je tri namirnice koje je bolje izbjegavati pržiti u fritezi, piše Express.

Kao prvu namirnicu navela je sir, te savjetovala da recepte s puno sira izbjegavate raditi u fritezi. Objasnila je da je to loša ideja zato što će se sir otopiti prije nego što se druga hrana skuha i tako stvoriti ogroman, gnjecavi nered. Predložila je da sir dodate dvije minute prije nego što je ostatak obroka gotov.

@itsnicolejaques Just don’t, #airfryer #airfryermaster #airfryerrecipes #airfryertiktok #airfryerrecipe #airfryerhacks #airfryerhacks101 #airfryerhacksandtricks #airfryeradventures #airfryerqueen ♬ ily (i love you baby) - Surf Mesa

Druga namirnica koju je navela kao onu koju treba izbjegavati je - riža. Objasnila je da se ona na taj način ne može kuhati ravnomjerno, te da ju je bolje kuhati tradicionalno. Na kraju je rekla da izbjegavate i kuhanje kolača i krafni u fritezi i to pogotovo zbog jednog sastojka koji se nalazi u njima. Naime, kuharica tvrdi da je kiselo vrhnje u gustom tijestu od šećera i brašna potpuni promašaj u fritezi, te da to tamo uopće ne pokušavate raditi.

VEZANI ČLANCI:

Stručnjaci iz House Keeepinga, objasnili su i da je friteza na vrući zrak slična pećnici u smislu da peče hranu, ali se razlikuje po tome što su grijaći elementi smješteni samo na vrhu uz veliki, snažni ventilator. Vrući zrak cirkulira prema dolje i oko hrane smještene u košaru za fritezu, a ta brza cirkulacija čini hranu hrskavom, baš poput dubokog prženja u pećnici. 

Jaja, vino, kava... Iznenađujuće, ali ovih 5 namirnica smijete čuvati u zamrzivaču!

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije