Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Izbjegavajte ih

Ove namirnice možda obožavate, ali prestat ćete kada čujete da ubrzavaju starenje

shutterstock
10.06.2020.
u 09:00

Jeste li znali da određena hrana može ubrzati starenje? Doznajte što trebate izbjegavati ako ne želite bore na svom licu – prerano.

Mnoge žene provode mnogo vremena brinući o svojoj koži, ali i troše dosta novca na razne proizvode – sve kako bi izgledale mlađe. Katkada ni sav taj trud ni proizvodi ne učine lice onako čistim i zaglađenim kako bi htjele jer i ne sumnjaju da se glavni neprijatelj krije u prehrani. 

Ne morate nužno jesti posve zdravo, ali postoji hrana koja prirodni proces starenja može dodatno ubrzati, a Pink Villa otkriva o kojim sastojcima je riječ.

Pržena hrana
Otpušta slobodne radikale koji mogu uništiti stanice kože i oslabiti elastičnost. Hrana poput prženih krumpirića i pohanog mesa trebala bi se izbjegavati. Također, pune su soli koja je još jedan uzrok bržeg starenja.

Bijeli šećer
Konzumiranje previše bijelog šećera svakodnevno može dovesti do gubitka kolagena. Umjesto slatkiša, posegnite za tamnom čokoladom ili voćem.

Kobasice i salame
Slanina, kobasice, hrenovke i druge vrste prerađenog mesa primjer su hrane koju treba izbjegavati. Prepune su soli i masti koje će smanjiti kolagen i dehidrirati kožu.

Ortoped savjetuje što morate raditi za zdrave zglobove:

Kofein
Sokovi koji sadrže kofein kao i kava utječu na san više nego na kožu, ali loše navike spavanja povezane su s podočnjacima, borama i starenjem. Izbjegavajte ih koliko god možete pogotovo poslijepodne i navečer.

Alkohol
Previše alkohola dovodi do gubitka kolagena, natečenosti lica, crvenila i sitnih bora. Također, događa se gubitak vitamina A koji je odgovoran za obnavljanje stanica i proizvodnju kolagena.

Bijeli kruh
Hrana kao bijeli kruh ima visoki glikemijski indeks koji može dovesti do upala u organizmu i raznih problema sa zdravljem. Također je povezan i sa starenjem kože. Zamijenite ga integralnim ili raženim.

Komentara 1

IB
Istina-boli
22:58 10.06.2020.

Ovo je laz,od svega navedenog ne konzumiram alkohol,kao ni kile zbuke po sebi,jer upravo ta zbuka jako stara zene!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije