Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 65
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Blagdanska 'groznica'

Ovako izgleda božićni šoping u Londonu kada rasprodaja traje samo dva sata

London
Foto: Alma Premerl Zoko
1/5
23.12.2014.
u 14:29

Božićna sniženja su toliko zabavna da se tijekom kupnje, čak i ako ništa 'ne ugrabite' na najbolji način rješavate stresa. Trgovine organiziraju posebna sniženja u trajanju od dva sata

Biti u Londonu prije Božića, znači "udahnuti" dašak ovog blagdana punim plućima.

Izlozi su okićeni instalacijama koje mame prolaznike (često se međusobno natječu tko ima bolju "priču"), a u trgovinama su neodoljive sitnice, odjeća, obuća na poznatom londonskom božićnom sniženju.

Božićna sniženja su toliko zabavna da se tijekom kupnje, čak i ako ništa "ne ugrabite" na najbolji način rješavate stresa. Trgovine organiziraju posebna sniženja u trajanju od dva sata.

Da bi potpuno ispraznili trgovinu, sirenom potjeraju žene na ulicu, nakratko zatvore dućan, a u izlog stave oznaku kratkotrajnog sniženja u trajanju od dva sata. Kad ponovno uđete u trgovinu, sve je sniženo 50% i to tijekom dva sata koliko kupujete.

Nakon toga, sve se vraća u "normalu" i prodaje po starim cijenama. Mene je privukla jedna takva gužva i "akcija" u trgovini. Kupila sam samo modne detalje, ali tu zabavu nikad neću zaboraviti.

Ono što sam gledala u američkim filmovima postala je stvarnost!

Foto: Alma Premerl Zoko

Foto: Alma Premerl Zoko

Suprotno gužvama na Oxford streetu je otmjenost najpopularnije šoping adrese u Londonu – robna kuća Harrods!

Nalazi se u Knightsbridgeu (to je i metro stanica na kojoj izlazite), a proteže se na 90.000 četvornih metara. U zasebnim "kornerima" svoje kolekcije izlažu najpoznatiji modni brendovi poput Burberryja,Chanela, Yves Saint Laurenta, Lanvina (nekad se limitirane kolekcije s dizajnerskim potpisom mogu kupiti samo ovdje), Harrods ima najveću parfumeriju u Londonu, a kad jednom uđete u ovu robnu kuću, u njoj možete i ručati (ima čak 10 restorana) i kušati kolače najpoznatije svjetske slastičarnice Laduree.

Foto: Alma Premerl Zoko

Foto: Alma Premerl Zoko

Ipak ono što najviše mami mnogobrojne turiste je drugi kat ove robne kuće na kojem se smjestio Harrods gift shop s nevjerojatno dobrom ponudom nosivih modnih detalja. Torbe napravljene od kože i laka s utisnutim logom, modni detalji za mališane s oznakom izbora najboljih tkanina, modni detalji poput novčanika, privjesaka za ključeve, medvjedića koji je i zaštitni znak ovog šoping-carstva.

Cijene?

Harrods torbe su od 20 do 60 funti, novčanici između 25 i 40 funti, odjeća za mališane do 30 funti. Medvjedići koje jednostavno morate ponijeti iz ove robne kuće koštaju od 10 funti za male do 1500 funti za velike koje ćete jedva ponijeti kući. Harrods ima i odličan izbor marmelada i čajeva napravljenih po tradicionalnim recepturama što će vam produljiti sjećanje na stvarnost. Ja uživam svako jutro u okusima Londona!

Foto: Alma Premerl Zoko

Foto: Alma Premerl Zoko

>>Ne znate što pokloniti za Božić? Možda vam ovi savjeti pomognu

Komentara 1

IK
ikonoklast
22:44 23.12.2014.

evo ja idem busom do Londona, valjda stignem jos za snizenja

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije