Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 2
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
OPASNOST ZA ZDRAVLJE

Smeta li vam kada vam prijatelji (pre)često dijele svoje fotografije vježbanja?

Vježba
Foto: Shutterstock
06.02.2017.
u 19:00

Možda ste vi među njima?

Svi mi imamo barem jednog ili više prijatelja koji svakodnevno na svojoj omiljenoj društvenoj mreži dijele svoje zdrave navike tjelovježbe.

Ipak, nedavna studija londonskog Sveučilišta Brunel pokazuje kako je navika hvaljenja time na Facebooku sve samo ne zdrava.

Iako se narcisoidni poremećaj veže i uz druge vrste pretjerane aktivnosti na Facebooku, kao što je broj selfieja, čini se kako tjelovježba, bodybuilding ili jednostavno jutarnje trčanje u sebi sadrži ono opasno dozu za psihičko zdravlje.

Takvi ljudi, osim što su narcisi, ovise o broju lajkova i pažnji kojom jačaju svoje samopouzdanje i pokazuju koliko ulažu u svoj izgled.

Doktorica Tara Marshal za Independent je komentirala da, iako takvi statusi dobivaju više lajkova i komentara, nije neobično što ljudi preziru egoistična hvaljenja, umjesto da ih i same motiviraju za vježbanje.

>> Facebookova nova funkcija na udaru kritika: Dovodite korisnike u opasnost!

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije