Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 133
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Otkrivaju mnogo

Ova 4 pitanja svakako bi trebali postaviti na prvom spoju

spoj
Foto: Thinkstock
1/5
03.12.2015.
u 12:50

Ova pitanja formulirana su strateški tako da ne odaju dojam da zabadate nos tamo gdje ne treba. Ipak, nemojte ih nikako postavljati na početku susreta, a kad ih postavite to učinite na zabavan način razigranim glasom.

Iako postoje pitanja koja nikako nije poželjno postavljati na prvom spoju, postoje i ona koja su nužna kako bi pravovremeno mogli ocijeniti u kojem će smjeru ići vaš odnos. Psihologinja Diana Kirschner tvrdi da ćete uz ova pitanja lakše razlučiti je li on zaista za vas. 

Čak i ako niste brbljavica po prirodi budete li otvoreni jedan prema drugome više ćete uživati u vremenu koje provodite zajedno. Osim toga uz pomoć ovih odgovora biti ćete sposobni razlučiti gubite li s njim svoje vrijeme ili je upravo on vrijedan svake vaše sekunde. 

-Većina nas na prvom spoju osobu upozna samo površno i kao rezultat toga često se osjećamo prevareno i prazno- kaže dr. Kirschner. 

Zagrebete li ispod površine i uđete li već na prvom spoju u dublju raspravu osjećat ćete se zadovoljnije i povezanije. 
Dakle, ako se ne želite na kraju večeri osjećati kao da ste bili na večeri sa neznancem , svakako pokušajte dobiti odgovore na ova pitanja:

1. Voliš li avanture?

Ovo pitanje na prvu se može činiti kao početna točka za razgovor o putovanjima i ludim iskustvima koje ste proživjeli, no njegov odgovor otkrit će vam koliko je dobar 'materijal za brak'. Kirschner tvrdi da je jedan od najvećih pokazatelja kompatibilnosti parova upravo njihova želja za avanturom. Idealan partner je onaj koji ima jednaku količinu avanturističkog duha u sebi baš kao i vi, smatra dr. Hirscher. Dakle ako ste tip osobe koja je spremna spakirati svoje kofere u nekoliko minuta i krenuti na put, a ako on preferira planiranje putovanja mjesecima unaprijed nećete 'kliknuti' jednako kao što bi kliknuli s nekime tko je jednako spontan kao i vi. 

2. Za što si najviše zahvalan u svom životu?

Odgovor na ovo pitanje može vam reći puno toga o njegovom sustavu vrijednosti i otkriti koliko je on kompatibilan s vašim. Muškarac koji kaže da su mu najveća vrijednost u životu prijatelji koji su uvijek tu za njega ima potpuno drugačiji sustav vrijednosti od onoga tko kaže da mu je najviše zahvalan na svoj uspjeh u karijeri.

3. Koji je bio najbolji, a koji najgori period tvog života?

Ovim pitanjem potaknut ćete ga da priča o svojoj prošlosti bez nelagode. -Na temelju saznanja koja prikupite o njegovom djetinjstvu možete ući u trag njegovih prijašnjih ljubavnih odnosa- smatra Hirscher. Ako osoba iza sebe ima burnu prošlost postoje indicije da ćete se s njegovom prošlosti morati suočiti i u budućnosti. -Ne kažem da će osoba s burnom prošlosti automatski narušiti vaš obiteljski život, no budite svjesni da ćete se s nekim njegovim problemima morati nositi i u budućnosti.

4. Kad bi mogao imati sve što poželiš, kako bi izgledao tvoj život iz snova?

S ovim pitanjem želite si potvrditi da imate jednaku viziju života i budućnosti. Ovo je odličan način da saznate poklapaju li se vaše vizije bez da se on osjeća da ga gušite. Da li je orijentiran na karijeru ili na obitelj? Ovo pitanje dati će vam ključne odgovore na temelju kojih možete procijeniti perspektivu vašeg odnosa. 

Ova pitanja formulirana su strateški tako da ne odaju dojam da zabadate nos tamo gdje ne treba. Ipak, nemojte ih nikako postavljati na početku susreta, a kad ih postavite to učinite na zabavan način razigranim glasom.

>>Napokon otkriveno koliko je seksa uistinu potrebno za sreću

>>Što se događa s vašim seksualnim životom nakon godinu dana veze? Evo odgovora...

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije