Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Ljetna škola filma

Otok Šipan i ovog se ljeta pretvara u filmsku meku

Šipan
Grgo Jelavić/Pixsell
31.07.2014.
u 12:34

Po starom dobrom običaju sve će kulminirati 14. kolovoza na svečanom zatvaranju i prezentaciji radova svih radionica.

Kao i svake godine, otok Šipan će se i ovog puta pretvoriti u filmsku Meku.

Šipan tako postaje top destinacijom za ljubitelje filmskih poslastica koje se mogu pogledati u jedinstvenom ambijentu kina na otvorenom - "Ispod Starog Platnja”, udaljenog tek 10-ak metara od mora.

Mnogobrojni redatelji, producenti i glumci iz Hrvatske, susjednih zemalja kao i iz čitavog svijeta su već kročili nogom na ovaj elafitski otok ne bi li sami doživili čar i draž ovog jedinstvenog ljetnjeg događaja. I ove godine su realizatori Miro Bronzić i Nils Neubert uspjeli u svojoj nakani domaćoj i stranoj publici ponuditi što bolji filmski i glazbeni program, a isto tako su uspjeli na Šipan privući najbolje voditelje medijskih radionica koji za vrijeme trajanja festivala podučavaju šipansku djecu i njihove prijatelje iz cijelog svijeta koji ljetuju na Šipanu.

Deset do sada uspješno održanih godina i druženja jamstvo su za još jednu uspješnu Ljetnu školu filma Šipan, a po starom dobrom običaju sve će kulminirati 14.  kolovoza na svečanom zatvaranju i prezentaciji radova svih radionica. Za cijelokupan vizualni identitet  ove godine pobrinula se dubrovačka umjetnica Ivana Dražić Selmani, a po istom predlošku promo špicu izradili su ovogodišnji voditelji animirane radionice.

Uz spomenutu animiranu radionicu koju će voditi duo iz varaždinskog studija Vanima - Sandra Malenica i Hrvoje Selec, mlade filmaše očekuje i radionica fotografije pod vodstvom slovenskog fotografa Mirka Bijukliča.  Ovog ljeta, nakon nekoliko godina  na Šipanu će ponovno biti održana radionica dokumentarnog filma i to pod vodstvom slovensko-makedonskog para - Petre Seliškar i Branda Ferro uz tehničku pomoć Nikole Kapidžića.

U večernjim programima Šipan će za vrijeme festivala posjetiti talijanski redatelj Matteo Oleotto, slovenski producent Miha Černec, Petar Mišo Mihočević, a očekuje nas i izložba fotografija Borisa Bašića - člana fotografske druzine  "Dubrovnik storm Chasers”.

U otvorenom kinu"Ispod starog platnja” očekuju vas filmovi:

  • Mama Europa - Petra Seliškar, 2012., SLO
  • Visoka modna napetost - Filip Šovagović , 2013., HR
  • La grande belezza - The great beauty - Paolo Sorrentino, 2013., IT
  • Zoran, moj nećak idiot - Matteo Oleotto, 2013., IT/SLO
  • Kapetan Mikula mali - Obrad Gluščević, 1974., YU/HR

Uz navedene naslove moći ćemo vidjeti i predstavljanja DUFF-a - dubrovački međunarodni filmski festival djece i mladih zemalja Mediterana. Isto tako, očekuje vas koncert Buca & Srđana te večer bajki i narodnih priča uz Jasnu Held.

>>Novinar Boston Globea nahvalio Hrvatsku: Spektakularna je!

>>Kalendar najzamimljivijih ljetnih događanja

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije