Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 35
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
zdravlje

Ostajete do kasno na poslu? Ovo je odličan izgovor da to više ne radite

04.12.2015., Rijeka - Trojac s rijeckog Tehnickog fakulteta mogao bi promijeniti zivote tesko oboljelih. Profesor Miroslav Vrankic i doktorant Abi Guruprasad Madhale Jadav rade na uredaju koji dopusta da snagom misli upravljamo stvarima koje vidimo na ekr
Foto: Nel Pavletić/Pixsell
17.12.2015.
u 07:00

Nerijetko se događaju i poremećaji u spavanju i takve osobe nemaju kvalitetan noćni san

U današnje vrijeme mnogi ostaju na poslu duže i rade prekovremene. Uz izbjegavanje pauza koje biste trebali koristiti svaki radni dan, ostajanje na radnom mjestu do kasno može itekako negativno utjecati na vaše zdravlje. 

Osim što ćete se osjećati iscrpljeno, velika je vjerojatnost da ćete i jesti kasnije obroke, ali i otići na počinak kasnije nego biste zaista trebali. Istraživanje čiji su rezultati objavljeni u časopisu Nutrition Research pokazalo je da osobe s ovakvim tempom konzumiraju više kalorija u odnosu na osobe koje na poslu ne ostaju duže i samim time svoje obroke "dovršavaju" ranije u danu.

Nerijetko se događaju i poremećaji u spavanju i takve osobe nemaju kvalitetan noćni san što dugoročno dovodi do nekih zdravstvenih problema, pretilosti,  ali može uzrokovati i preranu smrt. Ako se ne osjećate odmorno, razina hormona gladi, grelina, raste, a tada postoji velika vjerojatnost da ćete u kasnijim satima posegnuti za nekim nezdravim obrokom s puno kalorija i malo hranjivih tvari.

>> Ako se vaše radno mjesto 'klima', morate učiniti sljedeće poteze

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije