Večernji List - najnovije vijesti iz Hrvatske, svijeta, sporta, showbiza i lifestyle
Naslovnica Lifestyle Diva godine

Ona je prekrasna majka i sestra, a u radu s autističnom djecom je fantastična

U kategoriji "Mama-heroj" Ana Buljan nominirala je sestru Renatu Đurić
16. studenoga 2018. u 09:00 0 komentara 401 prikaza
Renata Đurić
Foto: Privatni album
Pogledajte galeriju 1/4

Stomatologinji Ani Buljan (35) jednog dana slučajno je iskočio video o projektu "Diva godine". Dok je čitala, prva osoba koja joj je pala na pamet bila je njezina sestra Renata Đurić (42). Kaže kako je ona za nju prava mama-heroj: 

Ja bih svakoj ženi dala titulu Dive godine, dovoljno je da svaki dan "hendlaš" živahnu djecu. Kod nje ima puno tog lijepog za reći. Ona kuha, pegla, pere, sama kreči, radi u školi kao asistent u nastavi s djevojčicom koja ima autizam, odvozi nećake u glazbenu školu i na sportske aktivnosti...

Renata Đurić | Autor : Privatni album/MailOnline Foto: Privatni album/MailOnline

Renata je završila studij teologije, a zbog životnih okolnosti, odnosno rata, morala je završiti trogodišnju strukovnu školu. Ana kaže kako je Renata pravi primjer da se sa željom i snovima u srcu puno tog može ostvariti. Njezina jača strana je kreativnost:

Za minutu će složiti pjesmu, naslikati crtež, skladati pjesmu, a neke pjesme i priče su joj čak i izdanje! S njom nikad nije dosadno. Nas smo četiri sestre, a Renata je najstarija - samim time, uvijek smo u njoj imali roditeljsku brigu, prijateljsku vjernost i savjet mudraca. Njezino je srce nježno tako da se uvijek ražalosti nad potrebitima.

Ana Renatu opisuje kao osobu koja plače nad tužnim filmovima, a humorom za čas oraspoloži druge. Kaže kako uvijek uspije otkloniti brigu i tugu lijepom riječi, a dodaje da je njezin život uistinu bogatiji jer Renata postoji. 

Renata Đurić | Autor : Privatni album/MailOnline Foto: Privatni album/MailOnline

Renata je rekla kako ju je nenadana nominacija jako ganula, a ovaj izazov, kako ga je sama nazvala, prihvatila je sestri za ljubav, a sebi za jačanje samosvijesti. Za svoje godine kaže da su joj najbolje, a njezin život ispunjava puno divnih ljudi, susreta, događaja, akcija...

Završila sam studij na Katoličkom bogoslovnom fakultetu, Institut za kršćansku duhovnost, no najljepši i najzahtjevniji studij su moje troje djece i bračni život. Tu svakodnevno pišem ispite, ali ne znam prolaznost, već se nadam da je sve odlično. Priželjkujem da se za njih prilijepi samo dobro koje nastoji ostvarivati!

Opisuje se kao osobu koja voli glazbu, svira gitaru, a ponekad i komponira. Voli kreativnost, slikanje i izrađivanje čestitki, a uživa u pisanoj riječi pa je pisala poeziju.

Renata Đurić | Autor : Privatni album/MailOnline Foto: Privatni album/MailOnline

Trenutno radi kao asistent u nastavi i pomaže jednoj djevojčici ss autizmom. U tom poslu imam i svoju tajnu misiju:

Želja mi je smanjiti stres koji škola donosi na najmanju moguću razinu, kako djeci, tako i roditeljima. Volim i želim graditi pozitivne poglede, odnose i stavove, a veseli me kad moja kapljica pridonese tome. Volim ljudi i vjerujem u njihovu dobrotu, kao i u Božju koja je nad svime.

Kairo: Svjetsko prvenstvo u rukometu, Danska - Hrvatska
REAKCIJE NA UTAKMICU
Evo što pišu danski mediji, gotovo svi su koristili riječ koja silno boli Hrvate nakon poraza
INA
INA
Razvijaju solarne elektrane, a planiraju i proizvodnju vodika kao pogonskog goriva
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.