Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 5
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
DIVA GODINE

Majka četvero djece napustila siguran posao u korporaciji, danas ima internacionalni biznis

Maja  Bogović
Foto: Privatni album
1/6
16.11.2018.
u 11:00

U kategoriji "Novi početak" Lucija i Ana Bogović nominirale su mamu Maju za Divu godine

Naša mama je magistra znanosti poslovnog upravljanja, trenutačno doktorandica na studiju kontrolinga na zagrebačkoj Ekonomiji, izvrstan govornik talijanskog, španjolskog, engleskog i njemačkog jezika iza koje je više od 15 godina iskustva u korporativnom svijetu (zadnji posao bio joj je onaj direktorice nabave u jednom trgovačkom lancu), majka je četvero djece od 16, 14, devet i dvije godine. Sigurnost i benefite rada u velikim korporacijama odlučila je zamijeniti nečim drugim te zaplovila nesigurnim, samostalnim poduzetničkim vodama.  Osnovala je tvrtku Danas radim, zaposlila petero radnika i u veljači pokrenula jedinstvenu internetsku stranicu danasradim.hr. Platforma je to za pronalazak povremenih i privremenih poslova u Hrvatskoj. Okidač za životnu prekretnicu toj 41-godišnjoj majci bilo je, pak, rođenje četvrtog djeteta, kćerkice Marije.   

Lucija (14) i Ana (16) Bogović ovom su prijavom nominirale svoju mamu, Maju (41) Bogović za Divu godine, u kategoriji "Novi početak", a mama Maja, naravno, nije mogla sakriti oduševljenje! Za projekt Diva godine rekla je kako je pozitivan projekt koji iznimno podržava:

Poznajem puno majki koje su uspješne i sretne u privatnom i poslovnom životu. Uvjerena sam da je uvijek dobro poticati pozitivne priče. Živimo i radimo u Hrvatskoj, sretni smo i svi znamo da su trud, rad i predanost temelj sigurnosti.

Foto: Privatni album/MailOnline

MAJA IMA 41 GODINU, A POKRENULA JE POSAO KOJI DANAS IMA MEĐUNARODNE RAZMJERE

Maja je progovorila o svojem novom početku. Kaže kako je promjena poslovnog okruženja stvarno novi početak jer, kako sama kaže, kad iz velikih korporacija krenete stvarati vlastito poslovno iskustvo, taj početak je prepun neizvjesnosti i izazova:

Važno je svaki dan uživati u onome što radite i trud će se vratiti. Prije točno godinu dana pokrenula sam internetski portal za oglašavanje privremenih i povremenih poslova danasradim.hr. Ideja mi je bila omogućiti svima koji žele dodatnu zaradu da pronađu dodatni posao po svojoj mjeri. U vrijeme kada tržište bruji o nedostatku radnika i o iseljavanju, vjerovala sam da tržište vapi za alatom kao što je danasradim.hr. I evo, nakon godine dana, danas brojimo više od 30.000 korisnika, imamo preko 600 registriranih poslodavaca, a proširili smo se i na dva strana tržišta te pripremamo još dva.

Maja kaže kako je puno vremena i truda uloženo u projekt, a svaki korak pruža zadovoljstvo stvaranja nečeg novog, a osim vlastitog uvjerenja da je odluka ispravna, presudna je bila i podrška i razumijevanje supruga Gorana i djece. Dodala je da joj svaki dan pruža barem jedno malo zadovoljstvo ili razlog za sreću:

Kako imam obitelj koja ima četvero djece, kod mene je toga više jer mi je svaki dan obogaćen barem jednom pozitivnom vijesti ili anegdotom iz škole ili vrtića. Takve velike stvari mogu trenutno otkloniti neku stresnu situaciju iz poslovnog okruženja, jednostavno stave stvari na svoje mjesto. Kako je to sve izvedivo? Vrlo jednostavno, jedno po jedno i uvijek pozitivno.

Njezine kćeri, Ana i Lucija, rekle su zašto su odlučile nominirati svoju mamu.

Foto: Privatni album/MailOnline

ANA IMA 16, A LUCIJA 14 GODINA

Ana se prisjetila jedne anegdote:

Jednom su novinari pitali moju mamu kako odvaja posao od obitelji, a ona je rekla: "Lako, posao ne donosim doma, obitelj je na prvom mjestu".

Foto: Privatni album/MailOnline

MARIJA IMA DVIJE, A MARKO DEVET GODINA

Dodala je da je jako ponosna na nju jer je napravila jako hrabar potez, ne samo u vlastitom životu, nego u životima svakog člana obitelji. Kaže da je odlučila pokrenuti vlastiti posao, iako je bila svjesna rizika:

Nas ima puno, ali bez obzira na strahove od neuspjeha njezine ideje i vizije, odlučno i hrabro je odlučila napraviti nešto svoje. Danas, u samo godinu dana, proširila je posao na još četiri zemlje i dalje može izražavati svoju kreativnost i domišljatost u svim granama posla. Ona mi je uzor i jednog dana i ja želim napraviti nešto svoje, nešto što će i drugima pomoći i naravno voljeti to raditi kao što ona to voli.

Foto: Privatni album/MailOnline

ANA I LUCIJA ZASLUŽNE SU JER JE NJIHOVA MAJKA MAJA DIO PROJEKTA DIVA GODINE

Lucija je rekla da njezina mama, kao i većina mama, voli provoditi vrijeme s obitelji i šetati po prirodi. Voli raditi zimnicu jer zna da je djeci finije tako, nego kad kupi u trgovini:

Iako nas je puno nikada se ne žali da joj je teško. Uvijek je spremna i pomoći mi oko zadaće ili lektire i zato je najbolja.

Foto: Privatni album/MailOnline

OTAC GORAN, SIN MARKO, KĆERI ANA I MARIJA

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije