Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 2
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
VELIKA VEČERNJAKOVA DIJETA

Odzvonilo ćevapima i pizzi, počinje život s voćem i jogurtom

Autori: Sonja Hoffman, Lana Kovačević
25.05.2009.
u 00:23

Večernjakovi kandidati koji imaju priliku mršavjeti poput holivudskih zvijezda dobili su osobne jelovnike prema kojoj će na dan smjeti unijeti u organizam samo 1500 kalorija. Gotovo je sa ćevapima ili pizzama koje samo u jednoj porciji sadrže više od 1000 kalorija.

Obzirom na to da su dosad tijekom dana u organizam unosili višestruko veće količine hrane, jasno je da im nije bilo lako odmah prigrliti dijetu. Jedan od obroka, na primjer, sadrži 150 grama ribe i 200 grama blitve, što iznosi oko 280 kalorija.

Vedra Anita Udvardi, zvijezda prošlotjedne priče, dijetu je počela provoditi odmah. Na novi je jelovnik prešla čim je u petak dobila smjernice.

– Suprug me posve podržava, a i zafrkavao me zbog naslova o seksu u mraku – nasmijala se Anita. Rekao joj je da mu je tek sada jasno zašto su im mjesečni računi za struju tako mali.

– Držim se dijete jer sam s debljinom stigla do posljednjeg, devetog kruga pakla. Ovo je biti ili ne biti – odlučna je u svome naumu Anita.

Neki kandidati, nažalost, nisu bili raspoloženi za razgovor poput Anite. Možda je razlog tome njihov međusobni dogovor koji nam je otkrila jedna kandidatkinja.

Unatoč tomu što im je Večernji list darovao skup i vrhunski tretman, vrijedan 20.000 kuna (!), a oni dali pisani pristanak, sklopili su pakt da će biti suzdržani i da ne žele otkrivati teškoće i iskustva s kojima će se suočavati tijekom tromjesečnog tretmana. No, pravila su jasna i odabrani kandidati obvezali su se da će ih poštivati.

To znači slijediti upute liječnika KBC-a Rebro i Poliklinike Nemetova, pohađati tretmane, kao i objavljivanje u novinama, kako bi svoja iskustva podijelili s ne tako sretnim građanima (prijavilo se nekoliko stotina kandidata). Svako kršenje značit će odustajanje od tromjesečne dijete, a na njihovo mjesto spremno može uskočiti netko drugi. Ideja projekta i je naučiti što veći broj ljudi kako zdravo i učinkovito mršavjeti.


1500 kal dnevno

Kandidati su u petak tri sata iza zatvorenih vrata razgovarali s dijetetičarkom KBC-a Zagreb i dobili dijetu koja sadržava posne mliječne proizvode, piletinu, ribu, povrće i tamni kruh. Na dan smiju pojesti 1500 kalorija podijeljenih u pet obroka, od kojih je najvažniji – doručak.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije