Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 0
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
prirodno i učinkovito

Odličan trik uklanja i najtvrdokornije mrlje s odjeće: Trebate samo jednu stvar!

shutterstock
01.11.2022.
u 15:00

Možete čak upotrijebiti i limunove da vratite sjaj svojim bijelim komadima kada s vremenom izgube svoju svjetlinu

Dobiti mrlju na odjeći uvijek je grozno, a čini se da se to uvijek događa našim bijelim košuljama ili novom omiljenom džemperu. No, prema jednom stručnjaku za čišćenje, ne trebamo potrošiti bogatstvo na proizvode za uklanjanje mrlja kako bi naša odjeća izgledala dobro kao nova jer jedan prirodni proizvod može učinkovito ukloniti mrlje.

Deyan Dimitrov rekao je za Mirror da je limun jedini predmet koji ćete trebati za uklanjanje čak i najtvrdokornijih mrlja, koji može pomoći u rješavanju brojnih nezgoda u pranju rublja. A najbolji dio je što nećete riskirati da uništite svoje osjetljive tkanine, jer kiseli sok od limuna nije tako jak kao kemijska sredstva za uklanjanje mrlja.

Genijalan razlog da u perilicu rublja ubacite - crni papar!

1/6

Utrljajte sok od limuna na sve masne tragove i pustite da odradi svoj posao. Nakon što se sok osuši, stavite odjevni predmet u perilicu rublja na uobičajeno pranje i bit će ponovno kao nov.  I nekoliko kapi limunovog soka neće samo očistiti tragove masnoće, već je savršen i za uklanjanje mrlja od rajčica, lubenice i drugih vodenastih tvari.

Za učinkovitu alternativu skupom sredstvu za uklanjanje mrlja, pomiješajte jednu trećinu šalice limunovog soka s dvije trećine vode u zdjeli. Stavite svoju odjeću u otopinu i ostavite da se namače pola sata.  Završite pranjem predmeta u normalnom ciklusu pranja kako biste uklonili sve tragove mrlje.

Možete čak upotrijebiti i limunove da vratite sjaj svojim bijelim komadima kada s vremenom izgube svoju svjetlinu. Dodavanje soka od limuna u rublje kada ga stavite u perilicu prirodno će posvijetliti tkanine.

Čarobna svojstva limunovog soka ne prestaju samo tu, jer citruse možete koristiti i kao balzam za rublje za prirodno omekšavanje ručnika i posteljine. Dodavanjem pola šalice soka od limuna u ciklus pranja vaša će odjeća i posteljina biti mekani i bez rizika da proizvodi iritiraju osobe s osjetljivom kožom.

Sok od limuna može se koristiti čak i kao netoksično sredstvo za čišćenje plijesni, tako da možete spriječiti stvaranje plijesni na odjeći, kao i osigurati da vaša perilica rublja bude temeljito očišćena kako biste spriječili pojavu plijesni oko brtve ili u ladici. 

Znate li kako pravilno čuvati svoje namirnice? Stručnjak tvrdi da biste neke trebali - oprati octom!

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije