Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 163
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Isprobajte!

Odjeća vam nakon par pranja izgleda 'iznošeno'? S ovim ćete joj savjetima produljiti vijek!

Shutterstock
25.03.2022.
u 07:00

Ako želite dodatno zaštititi tkaninu, odjeću prije stavljanja u perilicu okrenite na unutarnju stranu, posebno crne komade koji lakše izblijede ako se peru na 'pravoj' strani.

Komadi odjeće koje često peremo i nosimo s vremenom izgube boju ili promjene oblik, pa izgledaju staro i iznošeno, no nekoliko vam savjeta može pomoći da odjeća dulje izgledati kao nova...

Nikada nemojte prati rublje na 30 ili 40 stupnjeva i to zbog vrlo ozbiljnog razloga!

1/8

Osjetljivije komade perite u hladnoj vodi

Većina ljudi svoju odjeću pere na uvijek istoj temperaturi i izbjegava dodatne opcije na perilici, no kad se radi o osjetljivijim komadima odjeće, najbolja je opcija prati ih u hladnoj vodi - pa su manje šanse da dođe do oštećenja.

Preokrenite odjeću 

Ako želite dodatno zaštititi tkaninu, odjeću prije stavljanja u perilicu okrenite na unutarnju stranu, posebno crne komade koji lakše izblijede ako se peru na 'pravoj' strani.

Minimalno koristite sušilicu 

Sušenje na svježem zraku uvijek je bolja opcija od onoga u sušilici rublja koja s vremenom oštećuje tkaninu odjeće uzrokujući tako da izgleda loše, iznošeno i staro. Električne sušilice uzrokuju skupljanje, blijeđenje boja i slabe materijalna vlakna, a to je sigurno nešto što ne želite.

Slijedite upute s etiketa

Svaki komad odjeće ima markicu sa oznakama za način pranja, a njih biste se trebali strogo pridržavati. Koliko god da su moderne mašine za pranje rublja 'pametne', poštivanje ovih oznaka produžit će vijek trajanja vaše odjeće.

Nemojte pretrpati perilicu

Ako 'naguravate' odjeću u perilicu, to je već sasvim dovoljan zrak da istu preopterećujete te biste neke komade odjeće trebali ostaviti za iduće pranje. Prevelika količina odjeće u perilici može otežati remen bubnja, ali i uzrokovati pregrijavanje motora. Kada je bubanj pun, odjeća nije u mogućnosti pravilno se oprati, ali ni iscijediti. U tom ćete slučaju postupak pranja morati ponoviti, a isti će oštetiti vaše komade odjeće, prenosi The Sun.

Istraživanje: Pranje suđa smanjuje stres i tjeskobu! Slažete li se ili ipak prepuštate pranje perilici? 😂😉


 
Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije