Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Bez glume

Odglumili ste orgazam? Stručnjakinja otkriva zašto trebate to prestati raditi i konačno reći što želite

shutterstock
29.08.2020.
u 00:02

Ne biste trebali osjećati krivicu zbog lažiranja orgazma, no tako ste samo neiskreni prema samima sebi

Jeste li ikad glumili orgazam samo kako partnera ne biste doveli u nelagodnu situaciju? Iako ljudi često nisu iskreni kad je riječ o seksualnim željama i njihovom ispunjavanju, stručnjakinja Rebecca Reid tvrdi da nam naše potrebe trebaju biti na prvom mjestu, prenosi The Sun.

- Možete biti "nepristojni", to nije ništa loše, nego samo znači da izražavate svoje želje i potrebe, biti iskren i izravan. Seks ne bi trebao biti dosadan pa naučite razgovarati na taj nači, tvrdi. 

Kad je riječ o glumljenju orgazma, to je izbor pojedinca. Ne trebate osjećati krivicu ako ga lažirate, kao ni ako to odbijate. Umjesto toga, bolje je razgovarati s partnerom. 

- Moj suprug jedina je osoba s kojim nisam glumila orgazam. Možda je to bio znak. Ali naš seksualni život je, barem jednim dijelom, posljedica toga što sam mu rekla što želim. Na početku naše veze, jednom je zaspao odmah nakon što smo se seksali. Probudila sam ga i ljutito pogledala, dajući mu do znanja da ne može spavati sve dok ja ne svršim, otkriva. 

Glumljenjem orgazma poštedjet ćete drugu stranu, no niste iskreni prema samima sebi. 

- Ponekad čujem da žene kažu da ne mogu svršiti, da seks i nije za njih te da se seksaju samo kako bi se osjećale bliže partnerima. Mislim da tako ne bi trebalo biti. Svi zaslužuju dobar seks, a partneru treba naglasiti da je orgazam bitan, tvrdi. Dodaje da ne treba samo ležati i praviti se da uživate jer seks nema smisla ako u njemu ne uživaju obje strane. 

- Žene ponekad misle da će se partneri osjećati loše ako ih odbijemo, a nikad se ne brinu kako se one osjećaju zbog neželjenog seksa ili lošeg pristupa. Također, kad ste s nekim u krevetu, budite opušteni, toliko da se ne sramite izreći svoje želje, ali i izraziti nezadovoljstvo ako vam nešto ne paše. Tijekom seksa pokazujete svoju najintimniju stranu pa nema smisla lagati. Ako ste dugo u vezi, a ne uživate u seksu, važno je razgovarati s partnerom, zaključila je Reid. 

U subotu, 5. rujna, u Zagrebu se organizira okupljanje 'Festival slobode':

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije