Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 134
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Uživanje na biciklu

Od Lošinja do naselja-muzeja Osora na Cresu

Dražen Breitenfeld
16.11.2020.
u 15:27

Čikat je najveće blago Malog Lošinja, nigdje se nećete tako nauživati na biciklu. Pedalira se na relaciji Mali Lošinj – Čikat – Nerezine – Osor

Mirisi i okusi Lošinja neizmjerno su bogatstvo tog otoka, samo biljnih vrsta ima oko 1200. Na otoku ima oko 300 kilometara šetnica i biciklističkih staza. Čikat je najveće blago Malog Lošinja, nigdje se nećete tako nauživati na biciklu kao obilazeći mali poluotok.

Foto: Dražen Breitenfeld
Ovdje kisika ima i previše, a ni D vitamina neće nedostajati. Nakon sunčane jesenske ture pomislite – ima li ovdje zime. Kružna ruta oko Čikata kao da je bila samo zagrijavanje, jer dalje se ide po glavnoj otočnoj cesti. Ona nije prometna izvan sezone, a pri približavanju naseljima samo se treba uvući u prvo selo i uz obalu provlačiti od mjesta do mjesta, gdje je to moguće. Tako ćete ubrzo doći od životopisnih Nerezina gdje ćete se opet odmaknuti od ceste vozeći uz more, hotele, apartmanska naselja i kampove.

Foto: Dražen Breitenfeld
U Nerezinama svakako zastanite, barem popiti kavu. Vidi se i Osorčica koja se ovdje nadvila nad Lošinj, a i čini se da je blizu i Cres. Do Cresa su preostala samo oko dva kilometra, no s obzirom na to da se vozi po glavnoj cesti, treba pripaziti. Na kraju rute je naselje Osor kojemu treba prići s posebnim pijetetom. Pa to je pravi muzej, kao stvoren za relaksaciju nakon pedaliranja.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije