Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 83
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
BRZO I LAKO

Očistite cijelu kuhinju u šest jednostavnih koraka: Potrebno vam je samo nekoliko sastojaka

Tik Tok
07.05.2022.
u 07:00

Teško je održavati kuhinju čistom i mirišljavom, no ovih nekoliko savjeta olakšat će vam posao

Čišćenje kuhinje često može biti stresan i naporan zadatak, a čini se kao da nikada nije dovoljno čista. Profesionalna čistačica Caroline u jednom videu na svom Tik Tok profilu, podijelila je svoju jednostavnu rutinu čišćenja kuhinje u šest koraka.

Kako prenosi The Sun, u videu Caroline prvo počinje čistiti sudoper. Savjetuje da prvo pospete sodu bikarbonu po sudoperu, a zatim dodate malo tekućine za pranje u vlažnu spužvu. Nakon toga izribajte i isperite.

 Kokosovo ulje za prehranu, čišćenje, njegu... Odlični razlozi da ga imate u svojoj kuhinji

1/9

Za blistavo čiste radne ploče, pošpricajte ih sredstvom za čišćenje, a zatim mješavinom tekućine za pranje i vode, te obrišite krpom. Zatim upotrijebite mješavinu octa i vode, ili alkohol i vodu ako mrzite miris octa na štednjaku, te istrljajte i obrišite suhom krpom od mikrovlakana za završni sloj bez mrlja.Da biste očistili unutrašnjost pećnice, pospite vrata sodom bikarbonom i sokom od jednog limuna. Ostavite da otopina odstoji deset minuta, a zatim istrljajte spužvom, ali ne s onom grubljom stranom. 

Kako biste se riješili neugodnih mirisa iz hladnjaka, koristite otopinu octa i vode, pa obrišite vlažnom krpom. Što se tiče mikrovalne, Caroline predlaže korištenje pola šalice vode i pola limuna kao najlakši način čišćenja. Sve što trebate je staviti otopinu u plastičnu posudu koja je sigurna za mikrovalnu pećnicu, te ju uključiti na tri minute i ostaviti da odstoji dvije minute. Para i limun će otopiti sve mrlje od hrane i ukloniti neugodne mirise, a na kraju sve samo obrišite vlažnom krpom. 

 

@neat.caroline How to clean everything in your kitchen #fyp #kitchencleaning #howtoclean #cleantok #cleaningtips #cleaningtiktok #learnontiktok #nontoxicliving #sustainableliving #greencleaningtips #hometips #zerowasteliving #bakingsoda #ecofriendlyproducts ♬ original sound - Neat Caroline

Njezin video pregledan je oko 240 tisuća puta, a mnogi korisnici su u komentarima zahvalili Caroline što se potrudila sve objasniti i pokazati. 

- Ovo je tako korisno, hvala ti - napisala je jedna korisnica.

- Mislim da ovo većina ljudi zna, no drago mi je da postoji ovakav sadržaj koji će naučiti ljude kako čistiti - komentirala je druga.

Istraživanje: Pranje suđa smanjuje stres i tjeskobu! Slažete li se ili ipak prepuštate pranje perilici? 😂😉

Komentara 1

VO
vorda400
11:18 08.05.2022.

Prvi i glavni sastojak je živa volja

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije