Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 118
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
čvrsta odluka

Očeva stroga pravila za 23-godišnjeg sina podijelila mišljenja online: 'Nije više dijete...'

Pixabay
16.09.2021.
u 09:30

Nakon što je završio fakultet i više si nije mogao priuštiti da plaća stanarinu, njihov sin Chris preselio se natrag k njima. Iako je to trebalo biti samo privremeno, već je četiri mjeseca kod njih.

Roditelji za svoju djecu imaju neka unaprijed određena očekivanja, a jedan je tata pokazao kako se lako može u tome pretjerati kad je objavio popis strogih pravila kojih se mora pridržavati njegov 23-godišnji sin, što je izazvao burnu online raspravu.

Na društvenom forumu Reddit objasnio je da je njegov sin Chris nedavno završio fakultet, a kako si više nije mogao priuštiti plaćanje stanarine, vratio se kući. Iako je rekao da je to samo privremeno, kako kaže otac, u obiteljskom je domu već četiri mjeseca.

– Ne smeta mi što je kod nas, već me muči to što nam rastu troškovi i što nije počeo raditi ni pomagati na bilo koji način. Drugim riječima, postao je teret – napisao je otac u svojoj objavi i dodao da je zato odlučio supruzi predložiti da budu stroži i tako mu pomognu da se što prije osamostali.  

U online školi 15.500 superodlikaša više nego kad su u klupi:

1/3

Kako prenosi Mirror, pozvao je Chrisa na razgovor i dao mu zadani vremenski okvir u kojem bi ovaj trebao početi radili, pomagati po kući ili se iseliti, a do tada se mora pridržavati novih pravila.

Pravila glase:

1. Ne računaj na to da ćemo mi obavljati zadatke za tebe i počni prati svoje rublje i suđe.
2. Bez prigovaranja o tome što je za ručak/večeru. Prihvati sve i budi zahvalan na hrani koju imaš.
3. Nema WiFi-ja više od šest sati dnevno, koliko ima i tvoja mlađa sestra.
4. Nema ''luksuza'', poput pretplate na Netflix ili live YouTube streamova, osim ako ih sam ne platiš.

Pravila su Chrisa očekivano razljutila, pa mu je rekao da više nije dijete i da se mama i on ne smiju prema njemu ponašati kao da jest.

– Rekao je da su mu moja pravila smiješna i nepravedna i podsjetio me da više nije klinac, no klinac ili ne, sve dok živi pod mojim krovom, očekujem da se svega toga i pridržava – rekao je.

Chris je, kaže, frustriran pozvao majku da mu priskoči u pomoć i zamolio je da urazumi oca, pa se i ona s mužem posvađala.

– Pitao sam je je li njoj u redu što Chris nesmotreno povećava naše račune i rasipa naš novac, a ništa ne radi. Naljutila se govoreći mi da pustim nerazumna pravila i da bih se trebao sramiti što sam vlastitog sina tretirao kao neželjenog gosta – nastavio je u objavi pa dodao:

– Odbio sam i rekao joj da dopušta njegovo neprihvatljivo ponašanje i da on još uvijek ima priliku promijeniti situaciju ako mu se ovo ne sviđa. Plus, čemu tako uči našu kći? Da je u redu biti lijena i neodgovorna odrasla osoba? Samo je rekla da se ne bih trebao čuditi ako mi se sin više i ne obrati nakon što se na kraju odseli...

Njegova je objava podijelila mišljenja korisnika, a mnogi su stali na njegovu stranu i branili njegove postupke. 

– Kaže da nije dijete, a onda se dere: ''Mama, tata mi je uzeo Netflix!'' napisao je jedan korisnik.  – Moja mama bi me izbacila da se ovako ponašam. Da, teško je trenutačno naći posao, ali to ne znači da ne može pomoći oko kuće – rekla je jedna korisnica.

Druga korisnica otkrila je da se nalazi u istoj situaciji: "Moram trenutačno živjeti s roditeljima i čistim nakon večere, zahvalna na svoj besplatnoj hrani koju ne moram kupiti i čistim po kući jer ne plaćam ništa."

Međutim, neki su njegova pravila smatrali nerazumnima, pogotovo o ograničenju WiFi-ja na šest sati. 

– Što ako pronađe posao, ali mora raditi od doma? – pitao je jedan korisnik.

Drugi se složio: – Internet je ključan u današnje vrijeme, pogotovo za traženje poslova, edukaciju i obavljanje poslova.

Iskorišteno ulje nikada nemojte bacati u odvod: Pogledajte što s njime možete učiniti!

Ključne riječi

Komentara 2

Avatar Upitnik30
Upitnik30
13:35 16.09.2021.

Nisu stroga, nego normalna. Tamo barem nije problem naći privremeni posao, a ako si nezaposlen ne možeš očekivati luksuze. Sinko Janko ne želi da ga se tretira kao dijete, ali smatra da je ok financirati ga kao da je radno nesposoban. Ima jedna o gloginjama, na ovu temu.. 😉

KE
kerbi
14:09 16.09.2021.

Kako odrasla osoba može doći na ideju da uzme Netflix na račun staraca. Ajd komunalije i inetrnek koji danas ima maltene status komunalije. Ali ovi streeming servisi i sl su čista komocija i to zbilja nema razloga da mu to itko "mora" dati.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije