Večernji List - najnovije vijesti iz Hrvatske, svijeta, sporta, showbiza i lifestyle
Naslovnica Lifestyle

Obucite se i našminkajte svaki dan, to pozitivno djeluje na mentalno zdravlje

Uljepšavanje i briga oko sebe smatrala se zdravom i učinkovitom za psihu i prije izolacije.
26. travnja 2020. u 07:00 4 komentara 825 prikaza
Foto: Shutterstock

Vrijeme koje ulažete u sebe dobro je za vaše mentalno zdravlje uvijek, ne samo dok traje izolacija. Iako je možda vlastiti odraz u ogledalu jedina osoba koju ćete viđati još neko vrijeme, važno je da brinete o sebi kao i prije. Savjetnica Beverley Hills za Metro kaže: "Naš izgled utječe na naše mentalno zdravlje i na to kako se osjećamo, pa je jako važno pokloniti određeno vrijeme na uljepšavanje." 

S obzirom na pretpostavke da će koronavirus, osim na ekonomiju, utjecati i na ljudsku psihu, bitno je da pomognete sami sebi koliko god možete. "Obucite se za dan onako kako bi i inače, našminkajte se. Efekt će biti odličan", kaže Beverely.

Kako pomoći sebi i drugima u karanteni otkriva psihologinja:

"Moj posao savjetnika u ovim teškim vremenima preselio se na internet. Naravno da bih mogla odraditi sastanke u trenici ili pidžami, ali ne radim to. Moj posao zahtjeva visoku razinu samopouzdanja koje se može lako 'poljujati' u izolaciji." Zato se ona svakog dana uredi. Na taj način možemo i drugima, koji se nalaze u istoj situaciji, dati inspiraciju. "Bez obzira što ne viđate nikoga, viđate sami sebe, pa neka svaki pogled u ogledalu bude pozitivan i s osmijehom!"

Stresno je Samoizolacija: Ovim savjetima pripremite sebe i ukućane na ostanak kod kuće Jednostavno je Djevojka otkrila neobičan, ali djelotvoran predmet kojim možete postići kovrče kod kuće PBZ DIGITALNO DOBA Iz udobnosti vaše fotelje: Digitalne bankarske usluge zbog kojih je odlazak u poslovnice postao prošlost
ogorčena glumica
Marijana Mikulić: Moj sin ne govori, ne gleda u oči i ne odaziva se na svoje ime, a terapija počinje tek za 6- 9 mjeseci
TIDAL
Glazba i zabava
Jeste li ikada čuli za TIDAL? Istražili smo sve što morate o njemu znati
  • YuBastards:

    Sada je idealno vrijeme za odmor kože i tijela od kemikalija i svakodnevnog stresa. Jadan je onaj kome psiha ovisi o puderu na licu i štiklama.

  • RogaBabaroga:

    necu! meni na mentaslno zdrasvlje djelije das se NE sminkas! ok!?!?!

  • NadaSZ:

    Potpuno se slažem sa savjetom. Nekoliko dana nakon preporuka da što manje izlazimo izvan kuće, bila sam u fazi prihvaćanja te odluke. Bez posebnog dotjerivanja make up, garderoba i sl.samo osobna higijena.Nakon nekoliko dana sam se vratila na ritam uređivanja ... prikaži još! kao prije. Uredim frizuru, lakiram nokte, biram garderobu i moram reći da se super osjećam. Vratila sam svoj stil, jer ovo će još potrajati, a ja se super osjećam i u kućnom okruženju.