Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 4
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Mljac

Obožavate skidati sol sa slanaca? Ovi nestaju tako brzo da ćete se rado odreći svoje najslađe navike!

Marija Herjavić Jerkić
07.03.2022.
u 10:06

Autorica recepta kaže da su fini poput onih iz pekarnice, a mi tvrdimo – stoput su bolji! Priprema je jednostavna, a o tome koliko će biti dugački odlučujete sami.

Omiljene slance možete puniti sirom, šunkom ili nekim drugim punjenjem po želji. Mi najviše volimo prazne jer tako mora biti. Recept smo posudili s Instagram profila blogerice Marije Herjavić Jerkić.

Foto: Marija Herjavić Jerkić

Domaći slanci

Za tijesto:

0,5 kg glatkog brašna

10 g suhog kvasca

300 ml mlijeka

malo šećera

malo soli

50 ml ulja

1 žlica octa

malo mlijeka za premaz

Preljev od soli:

2 žlice brašna

1 žlica kukuruznog škroba

1 žlica soli

malo vode, da se sve poveže u gustu smjesu

Foto: Marija Herjavić Jerkić

Priprema:

Sve sastojke za tijesto ubacite u zdjelu, umijesite i pustite da se jednom digne. Podijelite na 8 ili 16 komada (8 je za velike, 16 za male), lagano razvaljajte (kao tortilju), po želji napunite, čvrsto zarolajte i slažite na masni papir. Pustite da se dignu dok se pećnica ne ugrije na 180 stupnjeva, premažite ih mlijekom i stavite peći. Nakon 10 minuta prošarajte ih preljevom od soli za koji samo treba promiješati sve sastojke. Pecite još dvadesetak minuta dok ne porumene

Tijesto možete umijesiti i uvečer, nauljiti da se ne osuši, pokriti i ostaviti preko noći u hladnjaku. Ujutro samo formirajte slance i nastaviti sve prema uputama.

VAŽNO: Slanci će poprilično narasti pa ako ih želite odvojene, ostavite dovoljan razmak između njih.

Foto: Marija Herjavić Jerkić

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije