Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 11
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Nevjerojatno

Oborio rekord za najdužu irokezu: Duga je čak 108 cm, a za održavanje mu treba 45 minuta dnevno

Joseph Grisamore
18.09.2020.
u 12:30

Joseph je prethodno pokušao oboriti rekord 2007. godine kada se nije ošišao deset godina, ali nije se mogao natjecati jer mu glava sa strane nije bila obrijana.

Joseph Grisamore (42) srušio je Guinnessov rekord za najdužu irokezu u svijetu. Puštao ju je čak sedam godina, a sada je dosegla dužinu od 108 centimetara. Njegova kosa raste nevjerojatno brzo te mu je omogućila da se nađe u Guinnessovoj knjizi rekorda 2021. godine, prenosi metro.co.uk.

Foto: Joseph Grisamore

Kada je upoznao svoju suprugu Lauru, njegova kosa bila je dugačka čak 154 centimetara, a tijekom njihovog medenog mjeseca se odlučio da će svoju kosu stilizirati u irokezu. - Na našem medenom mjesecu na Arubi, slana voda je uništila moju kosu do točke bez povratka, a na kraju je odrezana kasnije te godine. Tada sam započeo puštanje svoje irokeze i u posljednjih sedam godina narasla je oko četiri metra - kaže Joseph. 

Joseph je prethodno pokušao oboriti rekord 2007. godine kada se nije ošišao deset godina, ali nije se mogao natjecati jer mu glava sa strane nije bila obrijana. - Nisam uspio jer nisam bio u potpunosti posvećen ovom izazovu, ali tada sam odlučio da ću dati sve od sebe kako bih oborio ovaj rekord. Imam neke rutine specifične za kosu kao što je ne korištenje šampona, ali puno regeneratora i temeljito četkanje posebnom četkom koju imam već 20 godina. Kosu obično držim u dvije pletenice i vežem u čvorove, kako mi ne bi smetala. Tipičnog dana pranje i pletenje traje 45 minuta - otkriva.

Foto: Joseph Grisamore

Za sada Joseph uživa u naslovu, ali oči su mu usmjerene na nova priznanja. - Čast mi je što sam dodan na popis jedinstvenih rekordera. Moja supruga želi da ostanem ponizan, ali umjesto toga, razmišljam o tome da postanem "kralj irokeze" i ponovo pokušam za isti rekord. Zabavljam se i osjećam čast što sam postigao svoj cilj kao nositelj Guinnessovih rekorda. Život je kratak, moja irokeza nije. - kaže Joseph.

Petra  i Vjeko uspjeli su sakupiti donacije za ugradnju dizala koje će Vjeki olakšati život:

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije