Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 141
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
prosječno vrijeme spavanja

Objavljeni podaci: Ove nacije najmanje spavaju, a evo na kojem mjestu se nalaze Hrvati

Shutterstock
04.11.2022.
u 12:30

Infografika prikazuje prosječno vrijeme spavanja stanovnika mnogih zemalja temeljeno na podacima dobivenih od milijuna korisnika aplikacije Sleep Cycle

Objavljeni su rezultati istraživanja, temeljeni na podacima dobivenima od milijun korisnika aplikacije Sleep Cycle, koji pokazuju prosječno vrijeme spavanja stanovnika mnogih zemalja. Prema istraživanju najduže spavaju stanovnici Novog Zelanda u prosijeku 7:42 sati. 

Ovo je 18 najboljih poza za spavanje: Je li vaša omiljena među njima?

1/5

Drugo i treće mjesto zauzimaju stanovnici Nizozemske i Finske koji u prosijeku spavaju 7:37 sati. Hrvati se nalazi na sredini ljestvice koji u prosijeku spavaju 7:18 sati, dok Nijemci u prosjeku spavaju jednu minutu duže od Hrvata odnosno 7:19 sati.

Foto: Marko Picek/PIXSELL

Na dnu ljestvice su stanovnici Saudijske Arabije, koji spavaju 6.27 sati i Južne Koreje koji spavaju minutu manje, odnosno 6.26 sati. Uvjerljivo najmanje spavaju Japanci, koji u prosjeku spavaju samo 6.18 sati. Nedostatak sna ima i utjecaj na gubitak BDP-a, pa tako Japan bilježi 2,92 posto gubitka BDP-a zbog nedostatka sna, SAD 2,28 posto, Velika BRitanija 1,86 posto, Njemačka 1,56 posto, a Kanada 1,35 posto.

S ovim trikom zaspat ćete za pet minuta! 😴  

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije