Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 5
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Sve za zaradu

Noćni šoping na sam blagdan zbog brojnih stranaca na Sljemenu

šoping
Anto Magzan/Pixsell
04.01.2011.
u 08:09

Na Sveta tri kralja i u zatvorenim centrima ipak će raditi kafići, restorani i kina

Hrvatima šopinga nikada dosta pa će mnogi s oduševljenjem dočekati vijest da će neki trgovački centri raditi i na blagdan Sveta tri kralja. Razloga je za tu odluku mnogo, od velikih rasprodaja koje mame kupce pa do “viška” slobodnog vremena zbog godišnjih odmora i školskih praznika. Izdaci za skijanje prilično su veliki, ali izlet u šoping-centar može si priuštiti veći broj ljudi. 

Dolaze i kupci iz Slovenije 

Osim što će raditi, neki će centri imati i posebne programe. Primjerice, West Gate će raditi na blagdan Sveta tri kralja, kada će organizirati i Late Night Shopping, odnosno za kupce biti otvoren čak do ponoći! Iako je takva odluka izazvala nezadovoljstvo pojedinih zaposlenika, iz uprave šoping-centra objašnjavaju da je mnogo razloga za taj potez. 

– Jedan od razloga zašto će centar biti otvoren jest i održavanje skijaških utrka na Sljemenu 4. i 6. siječnja. Spomenuti sportski događaj dovest će u Bistru velik broj stranih, ali i domaćih posjetitelja, ponajviše iz Slovenije, gdje se 6. siječnja također ne radi – odgovorili su iz uprave West Gatea. 

Prema Zakonu o radu svima koji će raditi na blagdan plaća bi trebala biti uvećana 50 posto u odnosu na rad u ostale dane. Primjerice, ako bruto plaća po satu rada običnim danom iznosi 42 kn, plaća za svaki sat odrađen blagdanom trebala bi iznositi 63 kn. 

Iako skraćeno, svoja će vrata kupcima 6. siječnja otvoriti i oba outleta u zagrebačkoj okolici. Outlet Sveta Helena radit će tako od 10 do 17.30 sati, dok će Roses Fashion Outlet raditi od 13 do 20 sati. 

Rasprodaje i u outletima 

Premda je riječ o outletima, i ondje su počela sniženja, i to već sniženih proizvoda. Na blagdan ipak neće raditi City Center One u Zagrebu i Splitu, kao ni Arena Centar, u kojem će otvoreni biti samo Interspar te ugostiteljski lokali. Trgovine u Avenue Mallu također će biti zatvorene, a kino će raditi tek od 16 sati. Garden Mall i King Cross 6. siječnja su zatvoreni.

Ključne riječi

Komentara 4

AU
autoritet
00:15 06.01.2011.

ljude cmizdre kad nemaju posla, cmizdre kad imaju posla... dajte se odlučite više

Avatar Ivica6
Ivica6
17:39 04.01.2011.

Baš me zanima kako će inspektori navaliti na provjeru kome je plaćen prekovremeni rad! Ne ljute se ljudi bez veze, znaju da će raditi po noći besplatno!

AD
adiafora
19:36 04.01.2011.

Zato i jesmo u ovako jadnoj situaciji. Vani u bilo kojoj uređenoj državi nema šanse da se radi na državni blagdan.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije