Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 101
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Diva

Njegovane ruke i nokti najpoželjniji su modni dodatak

Nokti
Foto: Thinkstock
1/2
25.03.2014.
u 13:00

Većina žena traži prirodniji oblik i izgled noktiju u svijetlim “nude” nijansama

Pogled na ruke na prijelazu iz zime u proljeće često nije lijep prizor: gruba koža, ispucani nokti.

Jasni pokazatelji da organizam vapi za svježom “dozom” vitamina i minerala! Treba ih, dakako, osigurati pravilnom prehranom, a dobrodošla “prva pomoć” njegujući su tretmani. Najučinkovitija je i najpostojanija profesionalna manikura koja podrazumijeva pravilnu njegu i trajne lakove koji na noktima ostaju tjednima bez obzira na kućanske poslove, kaže Ivana Kovačić, stilistica za nokte u zagrebačkom salonu za njegu kose i noktiju Teuta.

Među najtraženijim je tretmanima obnavljajuća njega ruku (spa tretman koji se sastoji od pilinga, maske i masaže) te trajni lak koji ne oštećuje prirodni nokat i lako se održava. Većina žena traži prirodniji oblik i izgled noktiju u svijetlim “nude” nijansama.

Dolaskom proljeća sve su popularnije vesele boje poput ružičaste i koraljne, ali i sve nijanse plave.

Foto: pixabay

Foto: Thinkstock

Postoji i “nevidljiva” muška manikura preparatima bez sjaja, otkriva Ivana. Svima preporučuje da svakodnevno i sami brinu o svojim rukama i noktima.

Nakon pranja ruku njegujte kožu hidratantnom kremom, a u korijen nokta umasirajte hranjivo ulje za kožicu kako biste spriječili njezino isušivanje i pucanje.

Hranjivi obroci za meku kožu

Želite li brzo “dobiti” glatke i meke ruke, započnite s bogatim pilinzima od šećera, soli, najfinijih biljnih ulja poput maslinova, suncokretova ili onog od sjemenki grejpa... Piling posebno osmišljen za njegu ruku doslovce za minutu daruje baršunast osjećaj. Ako su vam ruke jako ispucane i “umorne”, birajte kreme s ljekovitim ekstraktima poput lavande, pasjeg trna, pčelinjeg voska...

Krema za ruke i nokte s arganovim uljem (Kozmo, 40 kn)

Foto: Promo

Jednominutni piling za ruke sa smeđim šećerom i uljima karite maslaca, badema i koštica grožđa (L`Occitane, 128 kn)

Foto: L`Occitane

Lakovi za nokte poput bombončića slatkih boja i "šećernog" sjaja

Takozvane vibrantne boje, bilo u “keramičkim” ili svjetlucavim varijantama, glavne su ovosezonske zvijezde u make upu, pa tako i na noktima. Ružičasta dolazi u nevjerojatnom izboru nijansi, od cvjetnih do “slatkih”. Općenito je “slatkoća” glavna odlika (pretežno) pastelnih lakova koji podsjećaju na bombone i raznobojne francuske kolačiće makarone. U novim kolekcijama nezaobilazna je i plava boja u nijansama prirodnog plavetnila neba i vode te svježa, proljetno zelena...

Supertretmani za jačanje

Krhke nokte najbolje ćete ojačati prehranom bogatom vitaminima i mineralima, a praktični su “brzopotezni” pomagači premazi za nokte obogaćeni hranjivim tvarima. Takvi preparati za intenzivnu njegu potiču rast oslabljenih i oštećenih noktiju te učvršćuju njihovu strukturu. Nokte ćete odlično nahraniti brzoupijajućim uljnim tretmanima koji se nude i u obliku stika odnosno olovke.

Prirodno ulje za nokte s avokadom NIKEL ( 80 kn, DM)

Tretman koji potiče rast noktiju EVELINE ( Kozmo, 22 kn)

>>Koža vam je suha? Evo zašto morate paziti na hidrataciju

>>Korak po korak: Za prekrasne nokte pobrinite se sami

Komentara 1

Avatar EU afrodita
EU afrodita
15:35 25.03.2014.

prekrasna je nebesko plava

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije