Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 152
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Problemi...

Nisu mu htjeli dati povišicu, pa se odlučio ne pojaviti na poslu: Evo kako su poslodavci reagirali

shutterstock
01.02.2022.
u 11:41

On je, kaže, bio svjestan da zaslužuje veću plaću za trud i rad i sve ono što pruža tvrtki koju očito, na prvu nije bilo baš pretjerano briga za njega

Redditor korisničkog imena @w12zy podijelio je svoje iskustvo s traženjem povišice. Iako to nikada nije lako pitati, on je, kaže, bio svjestan da zaslužuje veću plaću za trud i rad i sve ono što pruža tvrtki koju očito, na prvu, nije baš bilo pretjerano briga za njega.

Novac koji je tražio odbili su uz objašnjenje da, ako ga želi, mora raditi više sati. Pa je on, jednostavno, odlučio ne doći na posao, i to već idućeg dana. To je kod poslodavca izazvalo reakciju kakvu nije očekivao...

"Nazvali su me u panici i rekli da ne mogu normalno funkcionirati bez mene. Rekao sam da mi je žao to čuti, ali je plaća ispod prihvatljive za mene i poklopio. Četiri propuštena poziva imam od tada", napisao je na Redditu i svako malo obavještavao virtualne prijatelje o situaciji.

Posao iz snova: Traže ljude koji bi svako popodne spavali, a mogu se prijaviti i Hrvati!

"Zvali su me još osam puta. Nažalost, ne znam snimati razgovore, pa ću pričekati da odustanu od poziva i da pošalju poruku kako bih imao crno na bijelo ono što mi kažu." 

Ispričao je, na kraju, da je dobio novi posao u jednoj firmi u koju se prijavio još prije mjesec dana, ali se nekako nadao da će se stvari ovdje promijeniti, prenosi Bored Panda.

Žao mu je jedino, piše, kolega koji će morati preuzeti njegov dio posla sada kada je otišao.

Ljudi putem interneta pokazali kako izgleda rad od kuće s ljubimcima

1/12
Ključne riječi

Komentara 3

DU
Deleted user
12:36 01.02.2022.

Ja imam slična iskustva. Zaista s poslodavcima ne treba razgovarti o povećanju plaće. U slučaju da niste zadovoljni treba tražiti novi posao. Kad novi posao, naravno s boljim uvjetima i većom plaćom imaš u svojim rukama možeš razgovarati s poslodavcem u kojeg trenutno radiš, a ako smatra da ne zaslužuješ daješ mu šah mat. Naravno da nema osoba koje se ne mogu zamjeniti ali svatko ima pravo na vlastiti razum i ne treba robovati pod bilo koju cjenu.

JU
Justice031
12:32 03.02.2022.

Znači, lik je pronašao drugi posao pa je hladno išao licitirati plaću, pa tko mu ponudi više tamo će raditi. Za poslodavca je bolje da takav neradnik niti ne radi za njega. Uz to je totalno nekulturan i smeće, jer ga poslodavac zove 8 puta, mogao je čovjeku barem javiti i reći da neće više raditi. POSLODAVAC TRBA DIĆI TUŽBU PROTIV NJEGA DA MU NADOKNADI GUBITKE, PROUZROKOVANE NEODGOVORNIM PONAŠANJEM. Čista prostitucija!!!

AN
Anezka
05:57 03.02.2022.

Dakle očito je da je tip već našao novi posao i tek onda pokušavao izvući povišicu na starom poslu... Iz naslova bi se dalo zaključiti da je išao riskirati da dobije otkaz zbog ne dolaska na posao, a zaključak svega je predvidljiv i nezanimljiv... Jadno

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije