Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 107
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Zanimljivo istraživanje

Niste nikad slomili kost? Sigurno pijete kavu svaki dan

shutterstock
17.02.2020.
u 22:31

Od jačanja srca do sagorijevanja masti i poboljšavanja mentalnih sposobnosti, kava ima mnogobrojne pozitivne učinke.

Većina ljudi ne može zamisliti početak dana bez vruće šalice kave u rukama. Iako neki tvrde da konzumacija prekomjerne količine kave nije dobra za zdravlje, sve više istraživanja pokazuju kako je kava zapravo dobra i ima mnogobrojne pozitivne posljedice na zdravlje, piše unilad.co.uk.

Pogledajte još pozitivnih učinka kave na zdravlje:

Novo istraživanje provedeno na sveučilištu u Hong Kongu promatralo je 564 odrasle osobe i jačinu njihovih kostiju s obzirom na to konzumiraju li kavu ili ne. Promatranje je pokazalo da osobe koje češće piju kavu imaju veću gustoću minerala u svojim kostima, što naravno vodi do jačih i zdravijih kostiju.

Izravno su promatrali tri molekule koje se povezuju s konzumacijom kave i jačim kostima te su pokazali da kava jača kosti te osobe imaju manje puknuća i ozlijede kostiju i mišića. Dr. Chad Deal novinarima je objavio: "Za osobe koje piju puno kave, a brinu se za svoje zdravlje, ovo je dobra vijest. Pokazuje se da je kava, generalno, dobra za zdravlje kostiju."

Sljedeći put kad vam netko prigovara da pijete previše kave, samo mu pokažite razna istraživanja koja pokazuju pozitivne učinke kave, a možete ih i pitati jesu li ikad slomili neku kost.

Koliko Hrvati piju kave saznajte u videu:

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije