Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 4
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
moda stolnik

Nijedna druga žena neće nositi Kolindin komplet

Kolinda
Foto: Anto Magzan/Pixsell
1/11
18.02.2015.
u 16:45

Punih 25 godina Marija i Krešimir Stolnik kreiraju odjeću za žene sa stilom koja je prepoznatljiva po svom modnom pečatu

– Malo je reći da smo bili iznenađeni kada nam je kolegica Branka Jengić, inače predsjednica revijskog odbora Zlatne igle, javila da iz ureda nove hrvatske predsjednice žele sastanak s nama u vezi s njezinom odjećom za inauguraciju. To je zaista velika čast, izazov, ali i odgovornost – govore Marija i Krešimir Stolnik, utemeljitelji istoimene modne kuće koja postoji već punih 25 godina.

Odjenuti predsjednicu samo je po sebi čast, još k tome za prigodu kao što je inauguracija. S našom kreatoricom Lidijom Skočibušić otišli smo na sastanak i sa suradnicima gospođe Grabar-Kitarović dogovorili model, boju i sve one detalje koji su pratili prvobitnu ideju njezine oprave, odnosno kompleta – kaže bračni par Stolnik. Od prvog trenutka znalo se da će to biti haljina s kaputom s obzirom na to da je riječ o polovici veljače i da će obuti cipele jer to priliči svečanom trenutku.

– Odlučili smo se za plavu, a nijansu smo dogovorili i, mislim, pogodili. Decentni pleter, s obzirom na to da joj je želja bila imati elemente nacionalnih simbola, izradila je tvrtka iz Velike Gorice, a sve ostalo izrađeno je u našoj krojačnici – dodaju Marija i Krešimir Stolnik, ponosni na kreatoricu Lidiju koja je do posljednjeg milimetra nadzirala rad ne jednog, nego dvaju kompleta za Kolindu Grabar-Kitarović.

Predsjednica je odabrala plavi i to je bio pun pogodak jer je sunčan dan dodatno naglasio boju kreacije kuće Stolnik. Iako kroj haljine nije tipičan za njih, iznimno su ponosni na njega, a zanimanje za komplet je nevjerojatno. Mnoge žene žele komplet koji je trenutačno najpopularnija i najkomentiranija odjeća u Hrvatskoj.

– Na žalost, nikome ne možemo ispuniti želju. Ovaj smo model šivali za gospođu Grabar-Kitarović i ona ima ekskluzivno pravo na njega. Nećemo ga ponavljati, diskretno su objasnili vlasnici modne kuće.

Njihovo postojanje – duže od dva desetljeća – na hrvatskoj modnoj sceni obilježili su modeli koji su nosivi u svim prigodama, od svakodnevnih do poslovnih i svečanih.

– Oduvijek smo pratili trendove, ali nikada im nismo robovali. Vodili smo se željom da odjeća laska svakoj figuri, naglasi ono najbolje, a po potrebi prikrije ponešto. K tome, tako smo koncipirali kolekcije da se odabrani komadi mogu nadopunjavati i kombinirati pa samim time trajati više od jedne sezone.

– To možda ne zvuči previše poslovno jer ne poziva na prečestu kupnju, no ima nešto i u zadovoljstvu kupaca – objašnjavaju Marija i Krešimir Stolnik. Male količine njihove kolekcije čine ograničenima pa ih zbog toga rado biraju brojne osobe iz javnog života, diplomacije, poslovne žene, odvjetnice, arhitektice, pa i žene koje se odsele iz Hrvatske, ali ostaju vjerene kući Stolnik.

O kome je sve riječ, Marija i Krešimir Stolnik ne žele isticati, jer su im, kažu, važne diskrecija i privatnost svakog kupca. 

>> Otkriveno tko će Kolindu Grabar-Kitarović odjenuti za inauguraciju 

>> Sa suzom u očima Kolinda Grabar Kitarović prisegnula za Predsjednicu Republike Hrvatske 

>> Modna pobjeda u kraljevski plavom kompletu Mode Stolnik

Komentara 55

Avatar kontraadmiraI
kontraadmiraI
18:19 18.02.2015.

Razumljiva je vaša potreba da želite sačuvati taj poseban trenutak jer ste radili odjeću za prvu hrvatsku predsjednicu, za ceremoniju njezine svečane prisege, ali sasvim je razumljiva i želja mnogih žena da se i same tako odijenu. Meni je sve to skupa zapravo vrlo simpatično. :) Žene će već naći način da im netko napravi takav komplet :) jer kad je moda u pitanju mnoge žene su odlučne istjerati stvar do kraja. :) S druge strane propustit ćete određenu zaradu, ali promocija koju ste dobili i čast koja vam je ukazana donosi vam više nego da biste kratkotrajno komercijalizirali vaš komplet posebno napravljen za predsjednicu.

Avatar kontraadmiraI
kontraadmiraI
18:26 18.02.2015.

Čitajući komentare, nemoguće je ne vidjeti koliko ljudi je ispunjeno zlom u srcu. Puno zlobe, objeda, zavisti, mržnje, gorčine, bijesa, frustracije... sve to niste u sebi. Pojest će vas to zlo iznutra. Oslobodite ga se. Danas je i Čista Srijeda,, početak Korizme. Pa učinite nešto i u tom smislu.

JE
jevapjeva
18:35 18.02.2015.

nije da sam obožavatelj Kolinde, ali komplet joj savršeno stoji, nije baš da tako sašije svaka kvartovska šnajderica. vidi se na prvi pogled da je ovaj odjevni predmet pomno osmišljen i sašit.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije